AKP’li Fatma Şahin: FETÖ – PKK benzetmesini doğru bulmuyorum

Yayın tarihi: 26 Nisan 2020 Pazar 7:18 am - Güncelleme: 26 Nisan 2020 Pazar 4:44 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belediyelerin yardım toplaması, bedava ekmek dağıtması ve sahra hastanesi kurması gibi çalışmalara “FETÖ, PKK gibi ” benzetmesi yapmıştı.  Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Fatma Şahin, “FETÖ/PKK” benzetmesini doğru bulmadığını söyledi.

Radyo Karakutu’da yayınlanan Söylemesi Bizden programında Yavuz Oğhan ve Akif Beki’nin sorularını yanıtlayan Fatma Şahin, “Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Halkın oylarıyla seçilmiş belediye başkanlarımız, yol ve yöntemleri farklı olsa bile oturulur konuşulur. Ama bu tür bir benzetmeyi, ki zaten söylendiğinde de böyle bir benzetme üzerinden gidilmedi, genelleştirme üzerine gidildi. Ben böyle bir ifadeyi doğru bulmuyorum” dedi.

VALİ ÇALIŞMAYA MÜSAİT BİR İNSAN

Erdoğan’ın PKK-FETÖ benzetmesi yaptığı başkan konuştu: Halk istedi ekmek dağıttık…

İstanbul Valisi’nin, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu koronavirüsle ilgili toplantıya çağırmamasıyla ilgili de konuşan Fatma Şahin, Vali Ali Yelikaya’nın Gaziantep’ten İstanbul’a gittiğini, ortak çalışmaya müsait bir insan olduğunu söyledi.

Şahin, “Niye böyle oluyor ben de anlamıyorum. Yani Ali Yelikaya Vali’yi çok iyi tanıdığım için çok rahat beş dakika içinde ortak bir dağıtım sistemi kurulur ve bütün İstanbul da buraya gelir çok hızlı bir sistemin içine dâhil olur. Toplum bizden bunu bekliyor. İnsanlar can derdinde. Hangi partiden hangi belediye başkanının ne verdiğinin önemi yok. Bu günler yarınları belirleyecek. Bizim modelimizde hiçbir sorun olmuyor. En hızlı ulaşım hattı da Gaziantep’te kuruldu. Niye, ben diye bir şey yok” dedi.

ERDOĞAN’IN BELİRLEDİĞİ POLİTİKALARA AYKIRI BEYANDA BULUNAMAM

CHP’li belediyelerin ekmek dağıtmasına ‘paralel yapı’ diyen AKP’nin belediyesi ekmek dağıttı

Fatma Şahin, daha sonra, sözlerinin yanlış anlaşılmaması için Twitter hesabından paylaşımlarda bulundu. Şahin şöyle dedi:

“Bir radyo ve YouTube kanalında Sayın Cumhurbaşkanımızın adı anılmadan sorulan soruya verdiğim cevap, sanki Cumhurbaşkanımızın görüşlerine karşı ifadeler gibi yansıtıldı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, salgınla ilgili tedbirlerin belirli bir planlamayla yürütülmesi gerektiğini belirten ifadeleri bizim çalışmalarımızın da odağını oluşturmaktadır.

Bir Ak Partili olarak Cumhurbaşkanımızın belirlediği politikalara aykırı beyanda bulunmamız söz konusu olamaz. Konuşmamın tamamı dinlendiğinde asla böyle bir niyetin olmadığı açıkça görülecektir.”

 

‘Virüsle mücadelede siyaset yapılmaz’: CHP’li belediyenin ekmek dağıtması yasaklandı

 

Ekmek dağıtımı engellenen CHP’li belediyeden yeni seferberlik

 

Zeydan Karalar: Bana bedava ekmek dağıtamazsın dediler ben de 5 kuruş yaptım

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Fatma Şahin, “FETÖ/PKK” benzetmesini doğru bulmadığını söyledi.