AKP’li eski vekilden itiraf: Hepimiz suç ortağıyız

Yayın tarihi: 18 Aralık 2019 Çarşamba 4:17 pm - Güncelleme: 18 Aralık 2019 Çarşamba 5:43 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talebi üzerine partisinden istifa eden İstanbul Bağımsız Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Medyascope’dan gazeteci Ruşen Çakır’ın sorularını yanıtladı. AKP’li eski vekil, AKP iktidarları döneminde yaşanan hak ihlallerine ilişkin itiraflarda bulunurken, “Maalesef hepimiz suç ortağıyız. Çünkü sesimizi yeterince çıkarmadık” dedi.

AKP’den istifa eden eski Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Medyascope’den Ruşen Çakır’a açıklamalar yaptı. Yeneroğlu, açıklamasında ‘bankamatik memuru’ konusunda AKP’ye gönderme yaptı.

“KORKUYORLAR”

Yeneroğlu, “Ben kendi camiam içerisinde daha eleştirel yaklaşımda kalabileceğimi düşünüyordum. Çünkü insanlar olanı görmek istemiyor. Gerçekleri gözardı etmek istiyorlar. Veya inkar ediyorlar. Korktukları için. Hedef olmaktan çekindikleri için. Veyahut da menfaatlerini elden gideceğinden korktukları için.” ifadelerini kullandı.

“BİZİM BUNLARLA YOL ALMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL”

Mustafa Yeneroğlu açıklamasının devamında, “Kusura bakmasınlar da partiden istifa ederken ağabeyim genel müdür, kardeşim daire başkanı, eşim bankamatik memuru olsaydı ben de korkardım. Bunlar bu ülkenin gerçekleri maalesef. Bunlar aşılmadıktan sonra Bizim yol almamız zaten mümkün değil.” dedi.