AKP’li Esenler Belediyesi’nde dolu olan müdür kadrolarına atama yapıldı

Yayın tarihi: 11 Kasım 2022 Cuma 12:25 am - Güncelleme: 11 Kasım 2022 Cuma 12:42 am

Özel Haber: Egehan Erkün

AKP’li Esenler Belediyesi’nin dolu olmasına rağmen üç müdürlük kadrosuna müdür atadığı ve iki sözleşmeli personeli de usulsüz bir biçimde müdür olarak görevlendirdiği ortaya çıktı.

Sayıştay’ın AKP’li Esenler Belediyesi’ne yönelik 2021 Yılı Denetim Raporu’na göre, belediyede usulsüz bir şekilde müdür atamaları yapıldığı ortaya çıktı.

DOLU MÜDÜR KADROSUNA MÜDÜR ATANDI

Raporda; belediyenin, dolu olmasına rağmen bazı müdürlük kadrolarına görevlendirmeler yaptığı ve sözleşmeli personeli usulsüz bir biçimde müdür olarak görevlendirdiği belirtildi.

Sayıştay’ın raporunda usulsüz atamalarla ilgili şu ifadelere yer verildi:

“İdarenin dolu olan müdür kadrolarına tedviren görevlendirmeler yapıldığı görülmüştür. Yapılan incelemede, Belediyede tedviren atamaların yapıldığı üç adet müdür kadrosunun da dolu olduğu ve bu kadroları işgal eden personelin İdaredeki görevine Özel Kalem Müdürlüğü bünyesinde fiilen devam ettiği tespit edilmiştir. Bir görevin tedviren gördürülebilmesi için öncelikle ilgili kadronun boş olması gerekmekte, kadronun boş olması durumunda ise görevin öncelikle vekil veya yardımcılar vasıtası ile gördürülmesi gerektiği açıktır. Yapılan incelemede, Belediyede tedviren atamaların yapıldığı üç adet müdür kadrosunun da dolu olduğu ve bu kadroları işgal eden personelin İdaredeki görevine Özel Kalem Müdürlüğü bünyesinde fiilen devam ettiği tespit edilmiştir.”

SÖZLEŞMELİ PERSONELLER USULSÜZ BİR ŞEKİLDE MÜDÜR YAPILDI

Öte yandan belediyenin iki sözleşmeli personeli, ilgili yönetmeliğe aykırı bir şekilde müdür olarak atadığı tespit edildi.

Raporda konuyla ilgili, “İdare tarafından sözleşmeli olarak istihdam edilen bazı personellerin müdür olarak görevlendirildiği görülmüştür. Yapılan incelemede, 28.09.2021 tarihinde Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğüne, 10.11.2021 tarihinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne sözleşmeli personellerin müdür olarak görevlendirildiği tespit edilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan denetim raporunun öneri kısmında, “Sonuç olarak, sözleşmeli personelin müdür kadrolarında görevlendirilmemesi ve müdürlüklere yapılan görevlendirmelerin yürürlükte bulunan yasal mevzuatın öngördüğü şekilde gerçekleştirilmesi gerekmektedir.” denildi.

SAYIŞTAY’IN TESPİTİNİN ARDINDAN 1 MÜDÜRÜN GÖREVİNE SON VERİLDİ, DİĞERİ DEVAM EDİYOR

Raporun sonuç kısmında ise “Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü görevlendirilmesi bulunan sözleşmeli personelin müdürlük görevlendirmesi sonlandırıldığı, İmar ve Şehircilik Müdürü olarak görevlendirilmiş personelin görevlendirilmesinin de en kısa sürede sonlandırılacağı ifade edilmiştir.” bilgisi yer aldı.

AKP’li Şanlıurfa Belediyesi’nin kanalizasyon ihalesinde usulsüzlük iddiası