AKP’li Elitaş, ‘uygunsa, mümkünse’ diyerek torpili savundu!

Yayın tarihi: 4 Şubat 2022 Cuma 12:39 am - Güncelleme: 4 Şubat 2022 Cuma 12:39 am

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler’in Van Mütfülüğü’ne yazdığı torpil mektubunu savundu. Elitaş, mektubun talimat değil rica içerikli olduğunu ifade ederek meşrulaştırmaya çalıştı.

AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ve AKP Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi’nin, Van Müftülüğüne, mülakatlara girecek yakınları için yazdığı yazılar Meclis Genel Kurulu’nda da tartışma konusu oldu.

ALTAY’DAN TEPKİ

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, torpilin devletin kılcal damarlarına girdiğini söyledi. İki AKP’li milletvekilinin müftülüğe yazdıkları yazıları okudu. Diyanet İşleri Başkanı’na seslenen Altay, “Bu torpil ilişkilerine din hizmetlerinde ne kadar göz yumacaksın? Hiç mi Allah’tan korkunuz yok? Din görevlisi seçeceğiz; müezzin, imam her neyse… Ya, burada torpil olabilir mi? Görevin gerektirdiği niteliklere kim daha çok sahipse o olur. Adalet Bakanına, İçişleri Bakanına yazıyorsunuz, yazın, lanet olsun. KPSS’de 1’inci olanı mülakatta eliyorsunuz ama Sayın Başkan, bu olmaz. Bu inandığımız, İslam inancının bütün değerlerini ters yüz eder. Böyle bir şey olamaz” dedi.

Altay, “Bu sadece Van Müftüsüne yazılmış değil, Manisa var, var da var, her il müftülüğüne bu yazılar gitmiş. Şimdi bütün müftülere, “Milletvekillerinden mülakatlarla ilgili gelen talepleri yok sayın” diye bir genelge yayınla. Bunun Diyanet İşleri Başkanı’nın hem Allah’a hem de bu millete borcu olduğunu düşünüyorum” dedi.

AKP’Lİ ELİTAŞ’TAN SAVUNMA

Altay’ın sözlerine AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş yanıt verdi. Söz konusu yazıların bir talimat olarak değil sadece “Uygunsa, mümkünse” diye ifade edilen bir cümle olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Elitaş’a CHP ve İYİ Parti Milletvekilleri alkışla ve gülerek tepki gösterdi.

AKP’li Elitaş: Kademeli doğalgaz tarifesini getireceğiz