AKP’li Elitaş: Kademeli doğalgaz tarifesini getireceğiz

Yayın tarihi: 22 Aralık 2021 Çarşamba 11:37 pm - Güncelleme: 22 Aralık 2021 Çarşamba 11:37 pm

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, kademeli doğalgaz tarifesi için tarih verdi. “4 Ocak tarihinden itibaren, TBMM çalışmalarına başladığı anda, kademeli doğal gaz tarifesini de getireceğiz” dedi.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, doğalgaz faturalarına ilişkin konuştu. Elitaş, “Biz de arkadaşlarımızla arkada istişare ettik. İnşallah bugün, sanıyorum kanun teklifini hazırlıyorlar. 4 Ocak tarihinden itibaren, Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışmalarına başladığı anda, kademeli doğalgaz tarifesini de getireceğiz. Gerekçeleri haklı, biz de zaten onu biliyoruz. Çünkü bir villada oturanla bir gecekonduda oturanın aynı fiyattan doğalgaz tüketimini uygun bulmuyoruz” dedi.

Doğalgazdan kömüre dönmek isteyen yurttaş zamlarla karşılaştı

BOTAŞ ÖZELLEŞTİ Mİ?

BOTAŞ’ın özelleştirilmesi iddialarına ilişkin Elitaş, “Öyle bir konu kesinlikle gündemimizde söz konusu değil. BOTAŞ hem gaz tedarikçisi hem ileticisi. Gaz tedarikini sadece BOTAŞ değil, özel sektör kurumları yapıyor ama iletim sadece BOTAŞ’a aittir. Elektrik iletim şirketlerinde de aynı şekil söz konusudur. BOTAŞ’ın özelleştirilmesi gündemimizde olan bir konu değildir” ifadelerini kullandı.