AKP’li Elazığ Belediyesi’nin ‘ölüm kampı’: 4 ayda bin 62 hayvan öldü!

Yayın tarihi: 26 Ocak 2022 Çarşamba 9:49 am - Güncelleme: 26 Ocak 2022 Çarşamba 9:49 am

Bir grup hayvansever, ‘hayvanlara kötü bakıldığı iddiası’ üzerine AKP’li Elazığ Belediyesi’ne  gitmek istedi. Ancak yetkililer hayvanseverleri barınağa sokmadı. Hayvanseverler duruma tepki göstererek “buraya her giren hayvan ölü olarak çıkıyor” dedi.

AKP’li Elazığ Belediyesi’ne ait bir hayvan bakımevinde hayvanlara kötü muamele yapıldığı iddialarının üzerine giden bir grup hayvanseverim barınağı ziyaret etmesi engellendi. Yetkililer barınağa gelen hayvanseverleri koronavirüs salgını gerekçesiyle içeriye sokmadı. 

“İÇERDEKİ HAYVANLARDAN HİÇBİR ŞEKİLDE HABER ALAMIYORUZ”

Bakımevinde bulunan 62 hayvanın dört ay içerisinde ölmesine dikkat çeken hayvanseverlerden veteriner hekim Türkan Ceylan “Bugün Elazığ Belediyesinin hayvan hakları ihlalinin üçüncü duruşması vardı ve şu an davalık olan hayvan barınağın önündeyiz ve mahkeme sonrasında bu barınağa girmek istedik ama geçen geldiğimizde olduğu gibi yine Elazığ Belediyesi yetkilileri barınağa girmemize izin vermediler.

” 4 AYDA BİN 62 HAYVAN ÖLDÜ”

Biz her zaman belediyeye karşı bir adım atıyoruz ve diyoruz ki, ‘eğer burada bir hayvan katliamı yoksa en azından dava gününde bize kapılarınızı açın’ diyoruz. Çünkü iki yıldır içerideki hayvanlardan hiçbir şekilde haber alamıyoruz hayvanlara ne olduğu belli değil. En son çıkan resmi kayıtlara göre 4 ayda bin 62 hayvanın öldüğü ortaya çıkmasına rağmen hala bizleri ısrarla içeriye almamakta direniyorlar.  Ziyaret yasağını ise koronavirüsü salgınını gerekçe gösteriyorlar.

Ancak koronavirüsün bir veteriner hekim olarak yıllardır söylüyorum koronavirüsün hayvanlardan herhangi bir bulaşı söz konusu değildir. Belediye bu bahaneyle hayvanseverleri barınağa sokmama politikası uyguluyor” diye konuştu.

“BARINAKTAKİ KATLİAMIN BİR GÖSTERGESİ”

Resmi dökümanlara göre buraya giren her hayvanın ölü olarak çıktığını belirten Türkan, “Buraya bizi sokmamaları barınaktaki katliamın hala ettiğinin en büyük göstergesidir. Barınak davasının olduğu bir günde bile işini gücünü bırakmış, şehir dışından gelmiş bu kadar insana belediye tarafından barınağın kapısının açılmaması çok büyük bir zayıflık örneği olarak görüyorum.

Burada davamızın haklılığını çok pekiştiren bir örnek olarak görüyorum. Çünkü iki yıldır buradaki hayvanların ne olduğuyla ilgili resmi dokümanlar dışında bir bilgimiz yok. Çok acı olarak bunu ifade etmeliyim ki burası bir ölüm kampına dönüşmüş durumda” dedi.

AKP’li belediye işçileri Erdoğan’ın çağrısı sonrası sokak hayvanlarına da savaş açtı