AKP’li Dağ sorumluyu buldu! Elektrik faturalarındaki artışın sebebi CHP

Yayın tarihi: 10 Şubat 2022 Perşembe 11:09 am - Güncelleme: 10 Şubat 2022 Perşembe 11:15 am

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, elektrik faturalarındaki artışa tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı. Kılıçdaroğlu’nu provokasyon yapmakla suçlayan Dağ, CHP’nin enerjide dışa bağımlılığa karşı çıktığını söyledi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CNN Türk’te Dicle Canova’nın sorularını yanıtladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun elektrik faturasını ödemeyeceği yönündeki açıklamalarına değinen Dağ, “Provokasyon şeklinde yapılan bir açıklama. Vatandaşımız bize yaşadığı sıkıntı aktarıyor. Kılıçdaroğlu bir provokasyon yapıyor.” ifadelerini kullandı.

“ENERJİ FİYATLARINDAKİ ARTIŞLAR KÜRESEL SORUNLARDAN KAYNAKLI”

Hamza Dağ, “Ülkemizde muhalefet eleştiri, öneri değil yıkıcılık unsuru haline gelmiş halde” dedi. İzmir Milletvekili olduğunu vurgulayan Dağ, “Biz de bazı yerlerde muhalefetiz. İzmir Milletvekiliyim ve İzmir’le ilgili bazı konularda muhalefet yapıyorum.” ifadelerini kullandı.

Dağ şöyle devam etti:

“Ülkemizde muhalefet eleştiri, öneri değil, yıkıcılık unsuru haline gelmiş halde. Gezi olaylarında gördük. Kılıçdaroğlu kaos oluşturması çabası içinde. Kılıçdaroğlu hep bir provokasyon peşinde. Bu bir provokasyon şeklinde yapılan bir çalışma. Enerji fiyatlarındaki artışların küresel sorunlardan kaynaklandığını bilmiyor mu? Küresel boyutta yaşanacak bir hadise yok diyemeyiz, var. Vatandaşımız bundan en az hasarla yaşaması kanaatinde olduğumuzu söylüyoruz.”

“ENERJİDE DIŞA BAĞIMLILIĞA CHP KARŞI ÇIKIYOR”

Dağ, Canova’nın “Elektrik zamları geri alınır mı?” sorusuna CHP’ye yüklenerek şu yanıtı verdi:

“Bu konuda olabilecek, bakanlık ve EPDK’nın önünde. Bir çalışma yürütülüyor, yürütülecek. Kısa vadede yapılacak olan şey bu. Uzun vadede Türkiye Cumhuriyeti’ni düşünen, yöneten, yönetmeye talip olanların düşünmesi gereken nokta enerjide dışa bağımlığını kaldırmak. Bizim hamlelerimiz var hep karşımıza kim çıkıyor? Nükleer tesisi kurma konusunda önümüzde engel olanlar kim? CHP ve zihniyeti engel oldu. RES, HES yaparken engel oldu. Karadeniz doğal gazına sevinmediler bile. Enerji bağımlılığını azaltmamız lazım.”

İBB’NİN ‘ASKIDA FATURA’ UYGULAMASINI SAHİPLENDİ!

“Şimdi askıda fatura diye bir düzenleme yapılmıştı. Askıda ekmek, yardım çalışması bu da benzer bir çalışma yardımlaşmanın bu toprakların bir kültürü olduğunu iyi biliyoruz ve CHP’nin bu kültürü yıkmasına izin vermeyeceğiz. Biz özellikleri hassasiyetleri duyguları olan insanlarız. Bu vicdanın etkili olması için üzerimize düşeni yaparız. Kılıçdaroğlu gibi yıkıcı zihniyetlere fırsat vermedik vermeyeceğiz. Bu meseleyi biz çözeceğiz başkası çözemeyecek. 20 yıldır bu ülkenin en temel sorunlarını ortadan kaldırdıysak. Küresel çaptan kaynaklanan sorunları 2 ay içerisinde düzelteceğiz.

İhracatımız artıyor büyümemiz hep ileriye doğru gidiyor. Kendi açımızdan baktığımız zaman sanayiimizin sürekli büyüyen rolü bilgi ve teknolojilerinde hizmet sektörü anlamındaki hususlarda çabalarımız meyvelerini vermeye başladı turizm önemli bir gelir kapısı haline gelmesiyle nisan mayıs ile birlikte rahat bir nefes alacağız.”

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

Erken seçimin gündemlerinde olmadığını söyleyen Hamza Dağ, Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan’a da tepki gösterdi. Dağ, “Ayşenur Arslan’ın açıklamalarında kasıt var” dedi.

Dağ “Bizim gündemimizde erken seçim yok. Bizim kampanya çalışmamız 2023, 18 Haziran’a yöneliktir. Erken seçimi bu ülkenin gündeminden çıkarmak lazım. Zamansız yapılan seçimler insanların planlayamadığı seçimler insanların yapacağı yatırımları etkiler. Biz yeni sistemle beraber seçimlerin zamanında yapılacağını ortaya koymamız lazım. Muhalefet 24 Haziran’dan bu yana her gün erken seçim zaten.” ifadelerini kullandı.

 

Nagehan Alçı ile Hamza Dağ arasında ‘evlenme yaşı’ tartışması