AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dili sürçtü

Yayın tarihi: 18 Haziran 2021 Cuma 5:59 pm - Güncelleme: 18 Haziran 2021 Cuma 6:02 pm

Antalya Diplomasi Forumu’nda dış politikaya dair açıklamalarda bulunan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dili sürçtü.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu’nda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Uluslararası toplum salgının yönetmede iyi bir imtihan veremediğini belirten Erdoğan, “BMGK tarihin en büyük sağlık krizini ancak 100 gün sonra gündemine alabildi” dedi.

Aşı milliyetçiliğine fırsat verilmemesi gerektiğini söyleyen Erdoğan, “Yerli aşımızı inşallah tüm insanlıkla paylaşacağız” ifadelerini kullandı. Konuşması sırasında Suriye konusuna da değinen Erdoğan’ın dili sürçtü. “Suriye’yi istikrarsızlaştırma çabalarımızda uluslararası toplumdan beklediğimiz desteği alamadık” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamasındaki ilgili bölüm şu şekilde:

“Türkiye 252 dış temsilciliği ile dünyanın en geniş 5. büyük diplomatik ağına sahip ülke konumundadır. Barışa, istikrara katkı sağlamak için çaba harcıyoruz. Suriye’de halkın iradesini yansıtacak bir siyasi çözümün olması için var gücümüzle çalıştık. 10 yıldır 4.5 milyona yaklaşan Suriyeli kardeşimizi misafir ediyoruz. Suriye’de faaliyet gösteren PKK, DEAŞ gibi terör örgütlerine karşı sahada varlık gösteren ilk ülke biz olduk. DEAŞ’ın Suriye’deki varlığına büyük ölçüde son vererek Avrupa ve dünyanın güvenliğine katkı sağladık. Şu an itibariyle DEAŞ’ın 4500 mensubunu etkisiz hale getirdik. Gerek terör örgütleriyle mücadelemizde, gerekse Suriye’yi istikrarsızlaştırma çabalarımızda uluslararası toplumdan beklediğimiz desteği alamadık.”