AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şahsımız dahil, kimse makamları amaç haline getirmemeli

Yayın tarihi: 6 Şubat 2021 Cumartesi 8:20 pm - Güncelleme: 6 Şubat 2021 Cumartesi 8:20 pm

Dolmabahçe’deki Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nde konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şahsımız dahil kimsenin bu unvanları, makamları araç olmaktan çıkartıp amaç haline getirmesine rıza gösteremeyiz” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe’deki Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nde Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Başkanı Köksal Kuş ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Programın ardından konuşan Erdoğan, meselesi ‘millet’ ve ‘memleket’ olan herkese kapılarının açık olduğunu belirtti. Erdoğan, “Herkesi birlik çatısı altında buluşturmaya çalışmalıyız. Mevcut üyelerimizle bağlarımızı tazelerken yeni üyelerimi partimize kazandırdık. Siyasette olduğu gibi sivil toplumda da görev değişimi bir zorunluluktur” dedi.

AKP’den kopan kesimlere seslenen Erdoğan, “Daha önce bir şekilde bizimle irtibatı olmuş fakat şimdi aramızda bulunmayan arkadaşlarımızla bağlarımızı tekrar yenilemeliyiz. Siyasette olduğu gibi sivil toplumda da görev değişimi bir zorunluluktur” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, makamların, mevkilerin, koltukların ‘davaya hizmet için birer vasıtadan ibaret olduğunu’ iddia ederek, “Şahsımız dahil kimsenin bu unvanları, makamları araç olmaktan çıkartıp amaç haline getirmesine rıza gösteremeyiz” dedi.

“SALGIN SÜRECİNİ BAŞARIYLA YÖNETTİK”

Koronavirüs salgınına değinen ve Türkiye’nin gelişmiş ülkelere nazaran süreci başarıyla yönettiğini öne süren Erdoğan, şunları söyledi:

“Son 1 yıldır insanlık olarak koronavirüsle mücadele ediyoruz. Gelişmiş ülkeler dahil birçok ülkeyi hazırlıksız yakalanan ülkelere rağmen Türkiye bu süreci başarıyla yönetmiştir. Cumhuriyet tarihinin en büyük tahliye operasyonunu gerçekleştirerek, 141 ülkeden 100 binden fazla vatandaşımızı ailesiyle buluşturduk. Türkiye tarihi ile medeniyet birikimi ile vatandaşlarına sahip çıkmasıyla büyük bir devlet olduğunu bir kez daha göstermiştir.”

“TÜRKİYE’NİN BİLEĞİNİ BÜKEMEYENLER ÇELME TAKMAYA ÇALIŞIYOR”

Erdoğan, dış politikadaki gelişmelerle ilgili de değerlendirmelerde bulunarak şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’nin bileğini bükemeyenler asimetrik yöntemlerle çelme takmaya çalışmaktadır. Türkiye’nin Libya’da, Suriye’de, Ege’de, Doğu Akdeniz’de, en son Dağlık Karabağ’da bileğini bükemeyenler, asimetrik yöntemlerle, asılsız iddia ve ithamlarla çelme takmaya çalışmaktadır.”