Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüse yakalandı

Yayın tarihi: 5 Şubat 2022 Cumartesi 3:19 pm - Güncelleme: 5 Şubat 2022 Cumartesi 6:16 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan’la yaptırdıkları Covid-19 testlerinin pozitif çıktığını duyurdu, “Hamdolsun hafif geçiriyoruz” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter’dan yaptığı açıklamada bugün hafif belirtiler üzerine eşi Emine Erdoğan ile birlikte test yaptırdıklarını ve sonucun pozitif çıktığını duyurdu.

Erdoğan paylaşımında “Bugün hafif belirtiler üzerine eşimle birlikte yaptırdığımız COVID-19 testimizin sonucu pozitif çıktı. Omicron varyantı olduğunu öğrendiğimiz hastalığı hamdolsun hafif geçiriyoruz. Görevimizin başındayız. Çalışmalarımıza evde devam edeceğiz. Dualarınızı bekliyoruz” dedi.

Emine Erdoğan ise, “Anca beraber, kanca beraber ? İnşallah en kısa sürede bu hastalığı Tayyip beyle birlikte atlatacağız. Dualarınızı bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

Öte yandan Erdoğan, bugün Zonguldak’ta yapılan toplu açılış törenine rahatsızlığı nedeniyle katılamamış, video konferansla yaptığı açıklamada rahatsızlığının ‘soğuk algınlığı’ olduğunu açıklamıştı.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP’TAN AÇIKLAMA

Erdoğan’ın koronaya yakalandığını açıklamasının ardından TBMM Başkanı Mustafa Şentop da Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Şentop, “Covid-19 testi pozitif çıkan Sayın Cumhurbaşkanımızı aradım. Kendilerine ve eşi Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi’ye geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Cenab-ı Hak’tan kendilerine ve tüm hastalarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

SİYASİLERDEN ‘GEÇMİŞ OLSUN MESAJLARI

Öte yandan muhalefet liderleri Erdoğan’a ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sosyal medya hesaplarından “Geçmiş olsun” mesajı paylaştı:

Kılıçdaroğlu: Koronavirüs test sonucu pozitif çıkan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Sayın Emine Erdoğan’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, acil şifalar diliyorum.

Akşener: Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a geçmiş olsun diyor, acil şifalar diliyorum.

Ali Babacan: Koronavirüs testleri pozitif çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a geçmiş olsun temennilerimi iletiyor, acil şifalar diliyorum.

Fatih Erbakan: Covid-19 test sonucu pozitif çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Devlet Bahçeli: Cumhurbaşkanımıza ve eşine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Birazdan kendilerini arayıp geçmiş olsun dileklerimi ileteceğim.

ERDOĞAN MUHALEFETE TEŞEKKÜR ETTİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmesinin ardından  kişisel Twitter hesabından Bahçeli’ye teşekkür etti.

Erdoğan Twitter üzerinden görüşmeye ilişkin yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

“Değerli dostum Devlet Bahçeli Beyefendi telefonla arayarak şahsıma ve eşime geçmiş olsun temennilerini iletti. Kendilerine şükranlarımı sunuyor, selam ve muhabbetlerimi iletiyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kovid-19 testinin pozitif çıkması sonrası sosyal medyada kendisine ve eşine “geçmiş olsun” dileğinde bulunan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu ve DEVA Partisi Lideri Ali Babacan’a da teşekkür mesajlarını iletti.

Erdoğan, muhalefet liderlerinin geçmiş olsun mesajlarına şu şekilde teşekkür etti:

“Kemal Bey, şahsım ve eşim adına geçmiş olsun dilekleriniz için sizlere teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

“Meral Hanım, eşim Emine hanımla birlikte iyi temennileriniz için teşekkür ediyoruz.”

“Ali Bey, geçmiş olsun temennileriniz için şahsım ve eşim adına teşekkür ediyorum.”

“İyi temennileriniz için eşim ve ben sizlere teşekkür ediyoruz Ahmet Bey.”

“Temel Bey, geçmiş olsun temennileriniz için Emine hanımla birlikte şükranlarımızı sunuyoruz. Sağ olun…”

Erdoğan rahatsızlığı nedeniyle açılışa gidemedi