AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 5. ve 9. sınıflar yüz yüze eğitime başlıyor

Yayın tarihi: 20 Ekim 2020 Salı 7:45 pm - Güncelleme: 20 Ekim 2020 Salı 8:07 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı ortaokullarda 5. sınıflarda ve liselerde 9. sınıflarda yüz yüze eğitime geçileceğini duyurdu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu. Ortaokullarda 5. sınıflarda ve liselerde 9. sınıflarda yüz yüze eğitime geçileceğini duyuran Erdoğan, koronavirüs denetimlerinin sıkılaştıracağını açıkladı.

Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

“2023 VİZYONUMUZLA MİLLETİMİZİN KARŞISINA ÇIKACAĞIZ”

“2023’e 3 yıl kaldı. Türkiye nice badireleri aştı. Gezi olaylarından 17-25 aralık kumpaslarına, siyasi ekonomik nice sinsi tuzakları başarıyla verdi. Attığımız adımları bildiğimiz ve gördüğümüz için yönümüzü şaşırmadık.  Günlük meselelerle uğraşırken gelecek vizyonunu şekillendirmeyi ihmal etmedik. 2023 vizyonumuzla milletimizin karşısına çıkacağız. her alanda yürüyen bu hazırlıklar tamamlandığında önümüzdeki 30 yılın yol haritası elimizde olacak.

Küresel düzeyde yaşanan yeniden yapılanma sürecinde ülkemizin tam olarak nereye yöneleceği kararını vereceğiz. Siz daha 2023ten ulaşamadınız hangi 2053 hedefi diyeceğini biliyoruz. İstikamet doğru olduktan sonra er ya da geç gerçekleşeceğini kabullenmelerini beklemiyoruz. Türkiye’nin bugüne kadar gerçekleştirdiği yapısal reformalar çok daha büyük hamlelerin temeliydi. 2053 vizyonumuzun esasını oluşturacağız.

Ülkemizi 2023 hedeflerine inşallah ulaştıracak, evlatlarımıza güçlü ve müreffeh bir Türkiye bırakacağız. Terör örgütlerin küresel düzeyde artan saldırıları ve koronavirüs tüm dünyada panik haline yol açtı.”

“EĞİTİMDE YENİ BİR AŞAMAYA GEÇİYORUZ”

“Ulaşım araçları başta olmak üzere çok sayıda insanın bir arada bulunduğu mekanlar ve etkinliklerle ilgili denetimler etkin şekilde sürdürülecek. Temaslı kişilerin takibi çok daha sıkı şekilde yapılacak. Yerli aşı çalışmalarında 2 hafta içinde insan üzerinde deneme çalışmalarına geçilecek. Hedefimiz bahar aylarına aşı meselesini tamamen çözmektir. Eğitimde yeni bir aşamaya geçiyoruz ortaokullarda 5. sınıflar ve liselerde 9. sınıflarda yüz yüze eğitime 2 Kasım’da geçilecek. Halen uzaktan eğitimin sürdüğü ilgili sınıflarda gelişmelere bakarak kamuoyuna ilan edeceğiz.”