AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin, ‘Dağlık Karabağ’ sorununu görüştü

Yayın tarihi: 10 Kasım 2020 Salı 11:05 pm - Güncelleme: 10 Kasım 2020 Salı 11:53 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan ve Azerbaycan’ın kalıcı ateşkes sağlaması sonrasında Rusya Devlet Başkanı Vladamir Putin ile Dağlık Karabağ meselesi başta olmak üzere birçok konuyu görüştü.

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Rusya Devlet Başkanı Vladamir Putin ile AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir görüşme gerçekleştirdi.

Yapılan görüşmede,  Dağlık Karabağ bölgesi başta olmak üzere Türkiye-Rusya ilişkileri ve Suriye meselesi istişare edildi.

“BÖLGEDE KALICI BARIŞ TESİS EDİLMELİ”

Dağlık Karabağ’da istikrarın sağlanması için uygun bir zemin yaratıldığını ifade eden Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan’ın ateşkes taahhütlerine uyması gerektiğinin altını çizdi.

Erdoğan, Rusya ve Türkiye’nin ‘ortak merkezde’ denetim faaliyetlerinde bulunacağını, yürütülen bu iş birliğinde Rusya’ya da büyük bir sorumluluk düştüğünü ifade etti.

Görüşmede, Azerbaycan ile Nahçıvan arasında bir güvenlik koridoru açılması ve Karabağ’ı terk eden Azerbaycanlıların bölgeye dönmeleri de ele alındı.

İki liderin gündeminde Suriye de vardı. Suriye’de iş birliğinin devam etmesi gerektiği ve burada da benzer bir ‘ortak merkez’ kurulabileceği kaydedildi.