AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ve İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile görüştü

Yayın tarihi: 9 Ekim 2023 Pazartesi 6:48 pm - Güncelleme: 9 Ekim 2023 Pazartesi 7:30 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısına bir süre ara vererek Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’la telefonda görüştü. İletişim Başkanlığı’ndan daha sorna yapılan açıklamada ise Erdoğan’ın daha sonra İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Herzog ile görüştüğünü duyurdu.

Hamas’ın Gazze’de İsrail’e karşı başlattığı ‘Aksa Tufanı’ operasyonu savaşa dönüştü. İsrail, Gazze’yi tam ablukaya alırken, saldırılar her geçen dakika daha da şiddetleniyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı da, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’la telefonda görüştüğünü açıkladı. Erdoğan görüşmede Türkiye’nin bölgede çatışmaların son bulması ve bir an önce sükunetin sağlanması için her türlü gayreti gösterdiğini ifade etti.

LÜBNAN BAŞBAKANI İLE DE GÖRÜŞTÜ

Erdoğan daha sonra da Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede İsrail-Filistin gerilimi çerçevesinde bölgede artan çatışmalar ele alındı. Erdoğan’ın bu görüşmede de çatışmaların sona ermesi için Türkiye’nin gayret göstermeye devam edeceğini söylediği belirtildi.

Gazze’ye canlı yayında bombardıman! İsrail elektriği ve akaryakıtı kesti

İSRAİL CUMHURBAŞKANI HERZOG İLE DE GÖRÜŞTÜ

İletişim Başkanlığı daha sonra bir açıklamada bulunarak AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Herzog ile görüştüğünü duyurdu.

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Herzog ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, İsrail ve Filistin’de yaşananlar ile bölgedeki gerilime ilişkin son gelişmeler ele alındı” denildi.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

“Gazze halkının topluca, ayrım gözetmeksizin zarar görebileceği bir adımın, bölgede yaşanan acıları ve şiddet sarmalını daha da artıracağını vurgulayan Cumhurbaşkanımız Erdoğan, sağduyuyla hareket edilmesi gerektiğini ve bölgede sükunetin bir an evvel tesis edilmesinin tüm bölgenin selameti açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan görüşmede, bölgedeki endişe verici çatışmaların sonlandırılması ve kalıcı barışın sağlanması için Türkiye’nin gayretlerinin artarak süreceğini ifade etti”

Filistin-İsrail çatışmasında 3. gün! İşte dakika dakika gelişmeler