AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB yetkilileriyle görüştü

Yayın tarihi: 19 Mart 2021 Cuma 5:48 pm - Güncelleme: 19 Mart 2021 Cuma 5:54 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB Komisyon Başkanı von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Michel ile üçlü bir video konferans görüşmesi yaptı. Erdoğan, görüşmede, 25-26 Mart’taki AB Zirvesi’nden ‘somut çalışmaların önünü açacak bir netice beklediklerini’ belirtti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile video konferans aracılığıyla aracılığıyla görüştü. Erdoğan’ın Çengelköy’deki Vahdettin Köşkü’nden video konferans yöntemiyle katıldığı görüşme, 45 dakika sürdü.

Görüşmede, Türkiye-AB ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik hususlar ele alındı. Erdoğan, AB yöneticileri ile görüşmesinde, 25-26 Mart’taki AB Zirvesi’nden somut çalışmaların önünü açacak bir netice beklediklerini belirtti.

“VİZE SERBESTİSİNİN YENİDEN DÜZENLENMESİ ZARURİ”

Vize serbestisi, Gümrük Birliği’nin güncellenmesi ve müzakere faslı açılması gibi unsurların yeniden düzenlenmesinin zaruri olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin üzerindeki sığınmacı yükü ve düzensiz göç baskısının giderek arttığına dikkati çekti.

GÖRÜŞMEYE KİMLER KATILDI?

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Akif Çağatay Kılıç, AKP Ömer Çelik, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Zafer Çubukçu da eşlik etti.

Avrupa Konseyi’nden Demirtaş ve Kavala açıklaması