AKP’li Çelik muhabirin basın toplantısına alınmama ‘gerekçesini’ açıkladı, yanıt geldi!

Yayın tarihi: 13 Eylül 2021 Pazartesi 9:03 pm - Güncelleme: 13 Eylül 2021 Pazartesi 10:50 pm

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısına almadığı Barış Kaya hakkında “kişisel” sorunları var dedi. Barış Kaya ise sosyal medyadan yanıt vererek ”Kişisel değil, sorma dediği sorular yüzünden” dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, Afagnistan’da geçici hükümetin yeterince kapsayıcı olmadığını söyleyerek, “İnsan hakları, kadın hakları başta olmak üzere Afganistan’daki konuları hassasiyetle takip ediyoruz. Şu aşamada geçici hükümet kuruldu, yeterince kapsamlı olduğunu söyleyemeyiz” dedi.

Çelik, “Geçmişte yaşanan olayların yaşanmamasını temenni ediyoruz. Uluslararası toplumun daha sağ duyulu davranması, Afganistan’ı kendi kaderine teslim etmemesi gerekir. Okuma yazması eksik siyasetçiler bizim oradaki fiili gücü resmen tanıdığımız ifade ettiler. Bizim büyükelçiliğimiz Afganistan’daki bir yetkiliyle görüştüğü zaman resmi bir güçle görüşmüş oluyorsunuz. Taliban ile görüştüğünüzde fiili bir görüşme yapmış olursunuz. Bunlarla ilgili konuşurken daha dikkatli konuşmakta fayda vardır” diye konuştu.

Çelik şöyle devam etti:

“Türkiye hassas bağları yürütmek durumunda olsa bu dengelere saldırmak, bununla ilgili olarak bozucu siyasetler ortaya koyma konusunda hemen harekete geçenler var. Türkiye’nin çıkarları herkesin çıkarlarıdır. Burada yürütülen siyasete katkıda bulunmak daha anlamlı olur.”

FOX TV MUHABİRİNİN BASIN TOPLANTISINA ALINMAMASI

“Bazılarının takıntılı şekilde ağır ifadeleri olsa da kişiselleştirmemeye çalışıyoruz. Hepiniz buraya gelip katılıyorsunuz. Söz konusu muhabir, 3-4 ayda buraya gelen bir kişidir. Şimdiye kadar hiçbir şekilde engellenmesi söz konusu olmamıştır. Bunu kendisi de ifade ediyor. Bu arkadaşımız uyarıldığında sürekli olarak burada sıkıntı çıkmıştır. FOX yönetimine de bu iletilmiştir. Diğer muhabirlerle hiçbir problem olmamıştır.

Bu şahsi bir problemdir. Bu kurumların kuralları var. Buradaki kurallara uyulmasını da isteriz. Bazı siyasetçilerin dediği gibi basın özgürlüğüne engel bir şey de yok. Bunu getirip daha sonra ana haber bülteninde bir şahıs, kurumsal yapılarına yönelik bir tavır gibi sunuyor. AK Parti’ye karşı yeminli bir muhalefet üretebilirler. Bununla da bir sorunumuz yok. Ama kamuoyuna doğru bilgi vereceksiniz.”

MUHABİRDEN YANIT

Çelik’in kişisel problemleri var dediği Fox TV Muhabiri Barış Kaya Cumhuriyet gazetesinin sosyal medya paylaşımını alıntılayarak Çelik’e yanıt verdi:

“Ömer Çelik; ‘Fox Muhabirini kişisel davranışları yüzünden salona almadım. Buranın kuralları var’ demiş. Ruhsar Pekcan sorusunu sorma demişti, sordum. Erdoğan Bayraktar sorusunu soracağımı da  biliyordu. Salona almadı “Kişisel” değil. Sorma dediği soruları sorduğum için almadı salona.”