AKP’li Çelik, Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı: Yargı üzerinde baskı kurmaya çalışıyorsunuz

Yayın tarihi: 26 Ocak 2021 Salı 5:36 pm - Güncelleme: 26 Ocak 2021 Salı 6:08 pm

AKP MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Ömer Çelik, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı. Çelik,  Kılıçdaroğlu’na “Yargı mensuplarını tehdit edip, baskı kurmaya çalışıyorsunuz” diyerek seslendi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Konuşmasında Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında söylediklerini hedef alan Çelik, “Bugün entresan bir hafıza yoksunluğu ile yapılmış bir basın toplantısıydı.” ifadelerini kullandı. Çelik’in konuşmasından öne çıkan kısımlar şöyle oldu:

KILIÇDAROĞLU’NU HEDEF ALDI

“Geçen haftalardaki en önemli gündemlerimizden bir tanesi, maalesef Türk devlet ve siyaset hayatında görülmeyen bir yıkım siyasetiyle karşı karşıyayız. CHP’nin bu dilinin muhalif bir siyaset değil yıkım siyaseti olduğunu ifade etmiştik. Bugün Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından anlıyoruz ki nefret ve husumet siyaseti CHP’de Kılıçdaroğlu tarafından bir yazılım haline getirilmiştir. Bu yazılım, her gün yeni ‘aplikasyon’lar üreterek nefreti, husumeti artırmak şeklinde bir tavır ortaya koyuyor. Avrupa’daki sosyal demokrat partiler liginden aşırı sağcılar liginin üst sıralarına tırmanmak şeklinde siyasi tutum sergiliyor.

Geçmişte CHP’ye emek verenlerin fikir üretenlerin tüm emeklerinin gasp edildiğini, Kılıçdaroğlu döneminde Avrupa’nın aşırı sağcılarıyla yarışan bir siyasi dil kullanıldığını kayda geçirmek gerekiyor. Bugün entresan bir hafıza yoksunluğu ile yapılmış bir basın toplantısıydı. Diyor ki; ‘AK Parti ne yapmak istedi de engel olduk?’ Ne zaman iyi bir şey gerçekleştirsek, bu kez Anayasa Mahkemesi’ne gitmek şeklinde bir tutum sergilediniz? Bu sorunun yanıtı açıktır. Gücünüz yetseydi hepsine engel olacaktınız. Millet size izin vermedi. İktidara gelemediğiniz zaman geçmişte olduğu gibi bir denetleme iktidarı kurmaya çalışıyorsunuz. Tarih boyunca bunu yaptınız. İktidara gelmek yerine, iktidara gelenler üzerine bir denetleme iktidarı kurmak üzere bu tavrı gerçekleştirdiniz.

Eski CHP gitti, yıkım siyaseti yapan CHP geldi. Kılıçdaroğlu, Türkiye’deki valilerimize, kaymakamlarımıza ‘militan’ diyerek büyük skandallara imza atmaya devam etti. Bu yanlıştan dönülseydi, tekrarlanmasaydı yine susulacaktı. Açık ve net şekilde söylüyorum; valilere, kaymakamlara, yargı mensuplarına militan diyenler faşistlerin ta kendileridir. Nazi ağzı ile konuşmayı bırakmalılar.”

“BIDEN’IN SÖZÜNÜ NOT EDİYORUZ”

“Çok üzüntü verici birkaç şey duyduk; Bazı ABD’li bürokratlardan Türkiye’deki ABD karşıtlığının sebebinin AK Parti olduğuna dair bazı açıklamalar geldi. Bu değerlendirmeler yanlıştır. Bunları değerlendirenler hangi siyasi hususlar olduğunu iyi değerlendirmelidirler. Vatandaşların tepki gösterdiği konulara bakıldığında, ABD’li bürokratların bunu iyi değerlendirmesi gerektiğini düşünüyoruz. S-400 yaptırımlarına tepki vermemiz doğaldır. Biden’ın ‘Müttefiklerle yeni dönemde daha yoğun çalışılacağı’ yönündeki sözünün önemli olduğunu ifade ediyor, not ediyoruz.”

“HAYVAN HAKLARI YASASI ÇOK YAKIN BİR ZAMANDA GELECEK”

“Hayvan hakları konusunda bilgi veriyoruz. Bu dünyadaki kader arkadaşlarımıza karşı vahşi eylemler gerçekleştirildi. Çok yakın bir zamanda hayvan haklarıyla ilgili kapsamlı bir yasa TBMM’ye gelecek.”

“TEDBİRLERİ NASIL RAHATLATABİLİRİZ DİYE DÜŞÜNÜYORUZ”

“Bugün de bazı konularda kışkırtıcı beyanlar gördük. Çeşitli sektörlerdeki alınan tedbirlerin eleştirilmesiyle ilgili. Emin olun o sektörlerdeki kardeşlerimizle yakın temas halindeyiz. Onların rahatlaması için en kısa zamanda nasıl adımlar atacağımızı tartışıyoruz. Önemli olan şuan bu sürecin devam ettirilmesi ve rakamların giderek sıfıra doğru yaklaştırılmasıdır.”