AKP’li Canikli’nin memleketinde Akşener’e büyük ilgi

Yayın tarihi: 20 Temmuz 2022 Çarşamba 4:20 pm - Güncelleme: 20 Temmuz 2022 Çarşamba 4:20 pm

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnaf ziyareti için AKP Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin memleketi Giresun’a gitti. Akşener’in ziyareti yurttaşların yoğun ilgisiyle mitinge dönüştü.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Giresun’un Yağlıdere ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu. Vatandaşın sorunlarını dinleyen Akşener ziyaretlerinin ardından bir konuşma yaptı. AKP’li Nurettin Canikli’nin memleketi de olan Giresun’da, Akşener’in yoğun bir ilgiyle karşılanması dikkat çekti.

” ‘CEKETİMİ ASSAM SEÇİLİRİM’ DİYE BİR SİYASETÇİ ÇIKTI”

Akşener, ziyareti sonrası yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

Yahu alt tarafı siyaset yapıyoruz. Siyaset ne biliyor musun kızım? Sana hizmet, senin geleceğini hazırlamak. Bizlerin görevi, sizin yarınınızı, bugününüzü hazırlamak. Biz siyasetçilerin görevi sizlerin, esnafın, fındık yetiştiricisinin, çiftçinin, köylünün, hayvan besicisinin, işçinin, memurun, ev kadınının, üniversitede okuyan gencin, emeklinin, EYT’linin derdini öğrenip sonra çözüm üreterek size sunmak. Bu yapılıyor mu Türkiye’de, hayır. Birbirimizle dövüşmemizden sonra, birbirimizle konuşmamızdan sonra ‘ceketimi assam seçilirim’ diye bir siyaset çıktı. Sen çırak çıktın ama biz dövüştük. Senin işine yaramadı.

“BU ÇOCUKLAR İŞ İSTİYOR İŞ”

Gençlerin işsizlik sorununa değinen Akşener şunları söyledi:

İYİ Parti 20 Ocak 2020’den beri esnaf dükkanlarının içinde. Sadece dert dinlemekle kalmadı, Meclis’e getirdi. Ben grup konuşmama koydum. Çözümlerini ürettik. Üzerine iktidara dedik ki; ‘Biz gelince bunu yapacağız. Ama bu vatandaşın hakkıdır al bunu yap’ Bir kısmını yaptılar. Mesela KYK borçlarının faizlerinin silinmesini yerine getirdiler. Biz bir şey daha öneriyoruz. Bu çocukların iş bulamama gibi bir problemleri var. Bu çocukların iş bulmasını sağlamalıyız. Üniversite mezunu kredi almış çocuklarımızdan bahsediyorum. Onun için istihdam yaratmalıyız. Bu çocukların ana parayı ödeyebilmesi için de çalışması lazım. Bu çocuklar yan gelip yatmak istemiyor. İş istiyor iş.

Meral Akşener’i duygulandıran sürpriz