AKP’li Canikli’den ‘FETÖ’ iddialarına yanıt!

Yayın tarihi: 10 Aralık 2020 Perşembe 7:51 pm - Güncelleme: 10 Aralık 2020 Perşembe 7:51 pm

AKP Genel Başkan Yardımcı Canikli, TELE1 gönderdiği tekzip yazısında Teksas Senatosu’na katılıp, FETÖ ele başına destek verdiği iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

AKP Genel Başkan Yardımcı Nurettin Canikli, TELE1 gönderdiği tekzip yazısında Teksas Senatosu’na katılıp, Fetullahçı terör örgütü lideri Gülen’i desteklediği iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirten bir tekzip yazısı gönderdi. Canikli, “Senato oturumuna katıldığımı iddia edildiği tarihlerde Türkiye’deydim. Bahsi geçen tarihlerde AK Parti Grup Başkanvekili olarak TBMM Genel Kurulunda kanun çalışmalarına katılarak konuşma yaptığım TBMM tutanaklar bölümünde yer almaktadır” dedi.

AKP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI NURETTİN CANİKLİ’NİN AÇIKLAMALARI

“Sayın Merdan Yanardağ,

Tele1.com.tr ve abcgazetesi.com web sitelerinde Köşe Yazarı Yılmaz Polat’ın “9 Aralık 2020” tarihli köşe yazısında yer alan yanlış bilgi için aşağıdaki metni sizinle paylaşmak istiyoruz.

“25 Ocak 2011 tarihli Teksas Senatosu” gazete metninde ismimin geçtiğine ve bahsi geçen tarihte senato oturumuna katılarak FETÖ ele başı ile ilgili bölüme şahitlik ettiğime dair mesnetsiz iddialarda bulunulmuş.

Senato oturumuna katıldığımı iddia edildiği tarihlerde Türkiye’deydim. Bahsi geçen tarihlerde AK Parti Grup Başkanvekili olarak TBMM Genel Kurulunda kanun çalışmalarına katılarak konuşma yaptığım TBMM tutanaklar bölümünde yer almaktadır.

(https://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/Tutanak_B_SD.birlesim_baslangic?P4=20843&P5=B&PAGE1=1&PAGE2=148) Söz konusu tarihlerde yurtdışına çıkış yapmadığım ve yurt dışında bulunmadığım Emniyet Genel Müdürlüğü kayıtlarında da mevcuttur.

Araştırmacı gazetecilik ilkeleri gereğince, iddia ettiğiniz senato gazetesinin güncel kayıtlarına bakılmış olsaydı ismimin senato metni kayıtlarında yer almadığı görülmüş olurdu.

Bu linki de sizinle paylaşıyorum (http://www.journals.senate.state.tx.us/sjrnl/82r/pdf/82RSJ01-25-F.PDF#page=6 , 70.sayfa GUESTS PRESENTED)  Belirtilen tarihdeki Senato oturumunun gerek video kaydında gerekse senato tutanaklarında hiçbir şekilde ne ismim ne de görüntüm bulunmamaktadır.

Doğruluğunu araştırmadan yalan yanlış bilgilerle ,kişiler üzerinden asılsız iddialarda bulunmak, kamuoyunu yanlış bilgilendirmek gazetecilik etiği ile bağdaşmamaktadır. Yeterince araştırılmadan ya da kasıtlı olarak katılmadığım bir toplantı üzerinden şahsımı, Fetö ele başı ile irtibatlandırma çabası galiz bir iftiradır. Köşe yazınızda yer alan şahsımla ilgili asılsız iddiaların; ilkeli habercilik gereğince en kısa zamanda düzeltilmesini bekliyorum”