AKP’li Cahit Özkan TELE 1’i doğruladı

Yayın tarihi: 12 Ocak 2022 Çarşamba 6:09 pm - Güncelleme: 12 Ocak 2022 Çarşamba 6:09 pm

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Nur Cemaati’nin evinde maruz kaldığı baskılardan ve gelecek kaygısından ötürü hayatına son veren Enes Kara’nın kaldığı evin yurt değil öğrenci evi olduğunu söyledi. TELE 1, Enes Kara’nın Nur Cemaati’ne ait bir evde kaldığı evi dün duyurmuştu.

Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara’nın önceki gün cemaat yurdunda yaşamına son verdiği sosyal medyada paylaşıldı. Kara’nın hayatına son vermeden önce çektiği videoda bir cemaat yurdunda kaldığı ve yaşadığı baskılar sonrası kaldığı yerin hangi cemaate ve hangi yurda ait olduğu soru işareti olmuştu. Tartışmaya dün TELE 1 son noktayı koydu. TELE 1, Kara’nın yaşamını yitirdiği yerin cemaat yurdu değil Nur Cemaati’ne ait bir ev olduğunu ortaya çıkardı.

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan da TELE 1’in dün gündem yaratan ve bugün de bütün siyasilerin gündeminde olan cemaat evi ayrıntısını doğruladı. Özkan, cemaat eviyle ilgili  “Burada olayın gerçekleştiği yer bir yurt değil. Gençlerimizin hür iradeleriyle açmış olduğu öğrenci evi olduğunu görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

AKP’li Özkan, cemaat evlerinin denetlenmesine yönelik soru üzerine de “Türkiye, demokratik hukuk devletidir. Siz, ‘Bir denetleme yapıyoruz, diyerek insanların evleriyle ilgili araştırma yapıyoruz’ derseniz bunun ucu nereye kadar varacaktır? Dünyanın bütün gelişmiş demokrasilerinde malum olduğu üzere öğrenciler bir araya gelerek eve çıkabilmektedirler. Ancak ‘denetim’ dediğimiz zaman bir öğrencinin açtığı evi inceleyecek olursak acaba demokratik değerlerine, dokusuna ne kadar zarar veririz? Buna da iyi bakmamız lazım. Böylesi bir olayın vahametiyle alelacele karar vermek de demokrasimizle bağdaşmaz” diye konuştu.

Nur Cemaati’nin öğrenci evleri akıllara FETÖ lideri Fethullah Gülen’e ait evleri getirdi.

Nur Cemaati’nin gazetesi Enes Kara’yı görmedi