AKP’li Cahit Özkan uçtu! Oy hedefimiz yüzde 75

Yayın tarihi: 16 Kasım 2021 Salı 5:52 pm - Güncelleme: 16 Kasım 2021 Salı 5:55 pm

AKP Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan, anketleri görmezden gelerek AKP’nin oyunu uçurdu. Özkan, oy oranının yüzde 80 olduğunu iddia etti.

Meclis’te konuşan Özkan, tartışma yaratan açıklamalarda bulundu. Özkan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘helalleşme’ çıkışıyla ilgili konuşarak “Cumhuriyet Halk Partisi kendi içinde bir ortak noktaya varamamışken, kendi içinde geçmişle yüzleşmek yerine geçmişin hesaplarını sürdürmek gibi bir gayretin olmasına rağmen, kendi Genel Başkanları da kendine koltuk devşirebilmek için helalleşmek adı altında günü kurtarmaya çalışıyorsa, başlaması gereken nokta tek parti dönemlerine kadar uzanmalıdır. Cumhuriyet Halk Partisi yüz yıla yakın sürede yaptıkları hataları, özellikle Gazi Mustafa Kemal’den sonra tek parti uygulamalarının, ‘milli şef’ döneminde İsmet İnönü’nün neler yaptığını tek tek bakacak olursak, hepsinden tek tek özür dilemelidir” dedi.

“YÜZDE 75 OY HEDEFLİYORUZ”

Özkan, gündem olan yüzde 50+1 tartışmalarıyla ilgili ise, ortaya oldukça iddialı bir oy hedefi koyarak şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamaları ve tavrı belli. Yüzde 50 artı 1 demokrasimizin ve milletimizin temsil yetkisinin en güzel şekle kullanılabilmesinin yolu olduğundan bahisle arkasındayız. Keşke milletten yetki isteyenler yüzde 70 almayı hedefleyebilseler. AK Parti olarak bizim hedefimiz yüzde 70-80’dir. AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi Cumhur İttifakı olarak milletimizin bugüne kadar yüzde 80’ine yakınının oyunu almışız. Biz 2023 seçimlerinde yüzde 75’e ulaşmak için çalışıyoruz.”

 

Erdoğan: 2023’te sandıkları patlatacağız