AKP’li Burhan Kuzu 19 Mayıs mesajında Vahdettini andı!

Yayın tarihi: 18 Mayıs 2020 Pazartesi 11:13 pm - Güncelleme: 18 Mayıs 2020 Pazartesi 11:15 pm

Eski AKP’li Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Üyesi Burhan Kuzu’dan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için sosyal medyadan paylaştığı mesajda Vahdettini andı.

İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’nin tahliye edilmesi olayında ismi geçen eski AKP milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu hakkında “nüfuz ticareti” suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

AKP eski milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Üyesi Prof. Dr. Burhan Kuzu’dan tepki çekecek 19 Mayıs mesajı geldi. Kuzu, 19 Mayıs mesajında Atatürk yerine Sultan Vahdettin’i andı.

Yeşilçam’ın acı kaybı… Erdal Kahraman yaşamını yitirdi

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Twitter hesabından bir mesaj paylaşan Kuzu, Atatürk’ü anmak yerine Sultan Vahdettin’i andı.

Kuzu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Mustafa Kemal Paşa,30 Nisan 1919’da Resmi Gazete’de yayınlanan Sultan Vahdettin imzası ile Samsun 9. Ordu Müfettişliği’ne tayin edilmiştir.Mustafa Kemal,Samsun’a herhangi bir kişi olarak değil Osmanlı’nın en parlak subayı olarak çıkmıştır.Sultan Vahdettin Han’ı rahmetle anıyorum.”

 

Sözleri tartışma yaratmıştı… İYİ Parti’den Emre Kınay açıklaması