AKP’li Bülent Turan’dan basına hakaret!

Yayın tarihi: 8 Mayıs 2022 Pazar 4:11 pm - Güncelleme: 8 Mayıs 2022 Pazar 4:11 pm

Muhalefete ‘dangalak’ diyen AKP’li Bülent Turan’ın basına da hakaret ettiği ortaya çıktı. 1915 Çanakkale Köprüsü yerine feribotu tercih etmesini haber yapan basın kuruluşlarına ‘geri zekalı’ dedi.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan ve Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde katıldıkları iftar programı dönüşü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçiş ücretini “200 liracık” olarak açıkladığı 1915 Çanakkale Köprüsü yerine feribotu tercih etti. Turan, katıldığı bir programda, köprü yerine feribotu tercih ettiği için kendisini eleştirenlere “dangalak” dedi.

“BU BİR GERİ ZEKALILIKTIR”

Bülent Turan’ın, Çanakkale’nin Biga ilçesinde Ramazan Bayramı’nın birinci gününde düzenlenen bayramlaşma töreninde, feribot tercihini haber yapanlara da “geri zekalı” dediği ortaya çıktı.

Turan, burada yaptığı konuşmada, “Biz, il başkanımız ile beraber, Jülide Hanım ile beraber, her beraber bindik arabalarımıza, Gelibolu’ya Lapseki’den, köprüden gittik. Altı ayrı program yaptık. Son profram iskelede, vapurun önünde, iftar programı. İftarımızı yaptık, vapur karşımızda. Köprü de bizim, vapur da bizim. Köprüden gittik, vapurla geri geldik. Ayıp mı, günah mı, yanlış mı? Bunu haber yapıyorlar koca koca televizyonlar; Fox TV, Halk TV, şunlar, bunlar. Tarafsız ya bunlar. Arkadaşlar, bakın, bu bir geri zekalılıktır. Gerçekten inanılır gibi değil” dedi.

 

KÖPRÜDEN GEÇMEYEN BÜLEN TURAN “EKSTRA BİR İMKANDIR”DEMİŞTİ

TBMM’de 24 Mart’ta AKP’li ve CHP’li vekiiller arasında 1915 Çanakkale Köprüsü’nün geçiş garantisi ve ücretleriyle ilgili tartışma çıkmıştı. AKP’li Bülent Turan, geçiş garantinisi vatandaşlar için ekstra bir imkan olarak savunmuştu. Turan şunları söylemişti:

Geçmediğimiz köprünün parasını niye veriyoruz. Ben de Malatya’nın Kömürhan Köprüsü’nden geçmiyorum ama parasını veriyorum. Her yatırımın parasını veriyoruz. Ne demek ‘geçmeden’. Geçmeden verilmesi ekstra bir imkândır vatandaş için. Olması zaten başka usulle yapılsa gene kamu bütçesi konulacaktı

 

AKP’li vekil bayramlaşma etkinliğinde Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel’e hakaret etti