AKP’li Birinci, WhatsApp grubundan çıktı iddiasına yanıt verdi

Yayın tarihi: 26 Kasım 2021 Cuma 1:24 am - Güncelleme: 26 Kasım 2021 Cuma 6:07 pm

Hakkında taciz iddiaları ortaya atılan AKP MKYK üyesi Mücahit Birinci‘nin parti yöneticilerinin bulunduğu WhatsApp grubundan ayrıldığı öne sürüldü. Birinci’den açıklama geldi.

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Mücahit Birinci’nin evli bir kadına tacizde bulunduğu yönündeki WhatsApp yazışmaları son günlerde sosyal medyada yayılmıştı.

İddiaları reddeden Mücahit Birinci, terörle mücadele savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu açıklamıştı. Birinci ile ilgili iddialara AKP yönetimindeki mesai arkadaşlarının sessiz kalması dikkat çekmişti.

Halk TV’den İsmail Saymaz’a konuşan AKP kaynakları, Birinci’nin genel merkeze çağırılarak iddiaların sorulacağı ve kendisine uyarıda bulunulacağı bilgisini verdi.

Ayrıca AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Birinci’nin televizyon programlarına çok çıkması ve “Alışacaksınız” yönündeki açıklamasından rahatsız olduğu belirtildi.

Birinci’nin ise parti yönetiminin bu tavrı sonrasında MKYK üyelerinin bulunduğu WhatsApp grubundan ayrıldığı öne sürüldü.

“NUMARAMI DEĞİŞTİRDİĞİM İÇİN OTOMATİK OLARAK DÜŞTÜM”

Birinci iddiaları Twitter hesabından, “Telefon numaramı, bu alçakların paylaşması sonucu değiştirdiğim için MKYK Whatsapp grubundan otomatik olarak düştüm” diyerek yalanladı.

Birinci Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Sağolsun Fatih başkanımız aradı, geçmiş olsun dedi ve gruba tekrar kaydetti. Sorun şu: Bu derece basit ve teknik bir hadise Cumhuriyet Gazetesi’ne neden sızar?” ifadesini kullandı.

AKP’li Mücahit Birinci, atkısının fiyatıyla gündemde

Mücahit Birinci büyüyoruz dedi, spiker bile inanmadı

AKP’li Mücahit Birinci: Dolar bolluğu yaşanacak

Canlı yayında Merkez Bankası tartışması: ‘Alışacaksınız alışacaksınız’