AKP’li belediyenin ‘Öğretmenler Günü’ afişine Ümit Özdağ’dan tepki: Midem bulandı

Yayın tarihi: 22 Kasım 2023 Çarşamba 3:21 pm - Güncelleme: 22 Kasım 2023 Çarşamba 3:57 pm

Bursa’da AKP’li Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin Öğretmenler Günü afişine tepki yağdı. Afişe sert tepki verenlerden biri olan Ümit Özdağ, “Midem bulandı, ahlaksızlık” dedi. Tepkilerin ardından afiş kaldırıldı.

Bursa’da AKP’li Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin 24 Kasım Öğretmenler Günü için astırdığı afişe sosyal medyada tepki yağdı.

“Bazı öğretmenlerin yeri çok ayrıdır. 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun” notu düşülen afişte Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte Hababam Sınıfı karakterlerinden Kül yutmaz, Badi Ekrem, Mahmut Hoca, Yıldız Savaşları (Star Wars) karakterlerinden Yoda Hoca ve Ninja Kaplumbağalar çizgi filmindeki Splinter Usta karakteri yer aldı.

Söz konusu afişe Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’dan sert bir tepki geldi.

‘İĞRENÇ MİDEM BULANDI’

Sosyal medya hesabından afişin fotoğrafını paylaşan Özdağ, şu ifadelere yer verdi:

“Bursa Mustafakemalpaşa’nın AKP’li Belediye Başkanı 24 Kasım Öğretmenler Günü için astırdığı ve sonra toplattığı afiş. Atatürk’ün arkasında Hababam sınıfının ve Hollywood filmlerinin öğretmen karakterlerinin fotoğrafları var. İğrenç. Midem bulandı. Ahlaksızlık. Atatürk’e ve öğretmenlerimize özellikle de şehit öğretmenlerimize büyük saygısızlık. @zaferpartisi @RTErdogan @Akparti”

‘AFİŞ BİR GÜNLÜK İDİ’

Tepkilerin arından Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, “Biz öğretmenler gününü bir gün değil, bir hafta olarak planladık. Bu afiş bir günlük idi ve gençlere farkındalık içindi. Sadece bir gün kaldı. O afişi de kaldırdık. Yerine de yeni bir afiş astık” diye konuştu.

AFİŞ KALDIRILDI

Gelen tepkilerin arından kaldırılan afiş yerine yenisi hazırlandı. Yeni afişte Atatürk’ün kara tahtaya alfabeyi yazdığı fotoğrafı kullanılarak, “Cumhuriyet; sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister” sözü aktarıldı.

AKP’li avukatlardan Netanyahu hakkında suç duyurusu

Ümit Özdağ: Hayatımdaki en kötü iş Akşener ile parti kurmak oldu

Kaynak: TELE1