AKP’li belediyenin ihalesini kazanan şirket ‘şaşırtmadı’

Yayın tarihi: 14 Eylül 2020 Pazartesi 11:52 pm - Güncelleme: 14 Eylül 2020 Pazartesi 11:58 pm

Şile Belediyesi’nin pandemi döneminde açtığı 2 milyon liralık reklam ihalesini Elvan Reklam Mimarlık İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş’nin tek başına girdiği ve kazandığı iddia edildi.

Sosyal medya üzerinden yayılan iddiaya göre; Şile Belediyesi’nin “Tanıtım, Reklam ve Baskı İşleri” kategorisinde açtığı ihaleye katılan tek şirket, Elvan Reklam Mimarlik İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş oldu. 29.06.2020 tarihinde gerçekleşen ihalede 2 milyon 200 bin TL ödeyerek ihaleyi kazanan şirketin geçtiğimiz 10 yılda toplam değeri 178 milyon 87 bin liralık ihale kazandığı iddia edildi.
Konunun sosyal medyada gündem olmasına rağmen, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Şirketin son 10 yılda toplam değeri 178 milyon 87 bin olan 90 tane ihale kazandığı iddia edildi.

KONUYLA İLGİLİ İDDİALARIN ORTAYA ATILDIĞI PAYLAŞIM

ELVAN REKLAM MİMARLIK İNŞAAT SANAYİ TİCARET A.Ş

Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım olan şirket AKP’ye yakınlığı ile dikkat çekiyor. 2015 yılında AKP’nin Sancaktepe İlçe Başkanlığı Mehmet Yıldırım’ı ziyaret etmiş ve konuyla ilgili resmi Twitter hesabından paylaşım yapmıştı.

Klassmagazin’e röportaj veren Mehmet Yıldırım, “Denizi çok seviyorum bu yüzden bir tekne satın aldım. Tekne de vakit geçiriyorum dostlarımla, adalara gidiyoruz. Sonra da bir Ferrari satın aldım. Aslında bunca yıl yapmak isteyip de biraz ertelediklerimin acısını çıkartıyorum. “dedi.

ÇESİAD

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı olan Mehmet Yıldırım aynı zamanda ÇESİAD’ın (Çorumlu Eğitimci Sanayici ve İş Adamları Derneği) başkanlık pozisyonuna getirildi.

AKP’ye yakınlığı ile anılan İMES Sanayi Sitesi Başkanı Kemal Akar, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda Mehmet Yıldırım’ı ziyaret ettiği anların görüntüsünü paylaştı.

AKP’li Ümraniye Belediyesi tarafından 2017 yılında yapılan bir paylaşımda dönemin ilçe belediye başkanı Hasan Can, yardımlarından ötürü ÇESİAD Başkanı Mehmet Yıldırım’a ‘teşekkür plaketi verdi.’