AKP’li belediyenin engellerine rağmen Halk Ekmek büfesi yerine yerleştirildi

Yayın tarihi: 26 Nisan 2021 Pazartesi 2:13 pm - Güncelleme: 26 Nisan 2021 Pazartesi 10:18 pm

AKP’li Ümraniye Belediyesi’ne ait zabıtalar Meclis kararına rağmen Halk Ekmek büfelerinin kurulmasını engelliyor. TELE1’e konuşan Özgen Nama, ”Hukuksuz bir şekilde bunu engelliyorlar” dedi. Nama ile zabıta arasında yaşanan tartışma canlı yayına yansıdı.

İstanbul’da AKP’li belediyelerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin halk ekmek büfelerine yönelik müdahaleleri devam ederken Ümraniye’de halk ekmek büfesinin kurulması engellendi. İBB Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanı Özgen Nama, belediye ekiplerine tepki göstererek “Bizim tek derdimiz halkın ekmek davası” dedi.

Yaşanan tüm bu gelişmelerin ardından İBB personelinin kendilerine verilen talimatı uyguladığı ve Halk Ekmek büfesini, vatandaşların kullanımına sunmak adına Ümraniye’de belirlenen noktaya yerleştirildiği kaydedildi. AKP’li Ümraniye Belediyesi tarafından yerleştirilmesinin engellendiği Halk Ekmek büfesinin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yerine yerleştirildi.

A Haber soruyu sorduğuna bin pişman oldu

Ümraniye Belediyesi’nin İBB’nin halk ekmek büfesi kurmak istediği yere araba koyarak kurulumu engellediği görüldü.

“OY VERDİĞİMİZ GİBİ GÖNDERMESİNİ DE BİLİRİZ”

Bir vatandaş ise halk ekmek büfesinin kurulmasını engellenmesine böyle tepki gösterdi:

“Halk ekmek büfesi istiyoruz kardeşim. İsmet Yıldırım burayı niye engelliyor ya? Biz destek verdik ona, oy verdik; ekmek vermesin diye mi oy verdik? Biz oy verdiğimiz gibi göndermesini de biliriz, yanlış yapıyor İsmet Başkan”

“HÜSRANA UĞRAMAK İSTEMİYORUM”

Büfe sahibi bir kadın ise belediyenin büfe kurulumuna izin vermediğini belirterek “Çok üzüldüm, umudum kalmamıştı. Yine bir hüsrana uğramak istemiyorum ben de iki çocuğumla mücadele veriyorum” dedi.

“CANIMIZDAN BEZDİRDİNİZ”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Üsküdar’da halk ekmek büfesi kurmasına Üsküdar Belediyesi ekipleri engel olmaya çalıştı. Bir vatandaşın duruma tepki gösterdiği videoyu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan sosyal medya hesabından paylaştı. Özkan, paylaşımında, “Halkla inatlaşmanın sonucu sandıkta görülür! Üsküdar Belediyesi’nin İBB’nin yeni Halk Ekmek büfesi kurmasını engellemesine vatandaşlar tepki gösteriyor” derken vatandaş şu sözlerle tepki gösterdi:

“Biz de sıcak ekmek yemek istiyoruz. O zaman halk ekmek gibi 1 TL yapın ekmek fiyatlarını, bu halk ekmek büfelerine gerek kalmasın. herkes gitsin büfeden alsın. Yeter artık, insanları canından bezdirdiniz. İnsanları canından ettiniz, evinden ettiniz, yurdundan ettiniz. Ben Kirazlıtepe sakiniyim, Kirazlıtepe’de evlerimizden ettiniz. Bizi darmadağın ettiniz, yuvalarımızı dağıttınız, yeter artık. Çekin elinizi yakamızdan. Bir ekmek büfesidir, bırakın insanlar ekmeğini yesin, ucuz ekmek alsın. Kuyruklarda bekliyoruz saatlerce, siz de gidip o kuyruğa bir girsenize. Yöneticiler, engel olmak isteyenler bir de siz girin şu kuyruklara. Artık bıktık. Canımızdan bezdik. Konuşuyorum, çünkü ben mağdurum. Çünkü benim evimi yıktılar, evimi darmadağın ettiler. Şimdi de ekmeğimi alıyorlar elimden.”