AKP’li belediyenin çocuk köyü yapılacağını vadettiği arazi otoparka dönüştürüldü

Yayın tarihi: 2 Şubat 2023 Perşembe 10:19 am - Güncelleme: 2 Şubat 2023 Perşembe 10:19 am

AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir, 45 farklı türden yaklaşık 200 hayvanın bulunduğu ve çok sayıda yurttaşın ziyaret ettiği hayvanat bahçesini kapatma kararı almıştı. Çocuk köyü yapılacağı vadedilen alan ilçe minibüsleri için otoparka dönüştürüldü.

Samsun’da 2005 yılında dönemim AKP’li Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tarafından 22 dönüm arazi üzerine inşa edilen ve 45 farklı türden yaklaşık 200 hayvana ev sahipliği yapan hayvanat bahçesi 2009 yılında kapatıldı.

31 Mart seçimlerinde başkanlık görevine seçilen AKP’li Mustafa Demir, hayvanlar için 19 Mayıs İlçesi sınırları içerisinde yer alan Sarıgazel Tabiat Parkı’nın bin 700 dönümlük bölümüne yeni Hayvanat Bahçesi Doğal Yaşam Alanı kurulacağını açıkladı. Demir, arazi üzerine çocuk köyü yapılacağı vaadinde bulundu.

Sözcü’nün haberine göre, hayvanat bahçesinin kapatılmasının ardından 2019’da açıklama yapan Başkan Mustafa Demir, “Çocuk Köyü projesini gerçekleştireceğiz. 300 dönüm alanda bunu yapacağız. Geleceğimizi devredeceğimiz çocuklarımızın, daha mutlu zaman geçirmeleri için yapılacak olan çocuk köyü projesi ile doğayı ve çevreyi tanımaları sağlanacak. Eğitici ve öğretici işlevsel mekânlar ile çocuklarımızın geleceğe daha iyi hazırlanmalarını hedeflemekteyiz. İçerisinde organik oyuncak atölyesi, doğa atölyeleri, eğlen-öğren atölyeleri, çocuk kulüpleri, doğa kitapçısı, hikaye bahçeleri, bilim merkezi ve meslek tecrübe edindirme yapıları gibi birçok işlevsel mekan barındıracaktır” ifadelerini kullandı.

VAATLER HAVADA KALDI

Yaklaşık 3 yıl boş kalan arazide, geçen süre boyunca çocuk köyü ile ilgili bir adım atılmadı. Geçtiğimiz günlerde ise hayvanların barınakları ve kulübeleri araziden kaldırıldı. Ardından arazi, asfalt dökülerek ilçelerden kent merkezine gelen minibüslerin beklemesi için otoparka dönüştürüldü. Mustafa Demir’in seçim vaatlerinden biri olan çocuk köyü projesinin yapılmasını bekleyen vatandaşlar, arazinin otoparka çevrilmesine tepki gösterdi.

Borç batağındaki AKP’li belediyede başkan 7,5 milyon liralık lüks makam aracı aldı