AKP’li belediyeden ‘arkadaşa’ ihale kıyağı

Yayın tarihi: 23 Ağustos 2022 Salı 5:56 pm - Güncelleme: 23 Ağustos 2022 Salı 6:03 pm

AKP’li Üsküdar Belediyesi’nin konut ihalesi Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in arkadaşı Mehmet Tahir Tikici’nin firmasına gitti.

AKP’li Üsküdar Belediyesi’nden birçok ihale alan Mehmet Tahir Tikici’nin firması 12’nci ve en büyük ihalesini de Üsküdar Belediyesi’nden aldı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in yakın arkadaşı Tikici, Belediye’ye 89 milyon 500 TL bedelli konut inşaatı yapacak. Tikici, AKP’den milletvekili aday adayı da olmuştu.

ANKA’dan Oktay Yıldırım’ın haberine göre, Üsküdar Belediyesi’nin Yavuztürk Mahallesi 1652 ada, 1 parsel üzerinde yaptıracağı konutlar için açtığı ihalenin sonucu belli oldu. Dört tarafı yollarla çevrili olan ve 3 bin 289 metrekare büyüklüğündeki parsel için açılan ihaleye 3 geçerli teklif verildi. İhaleyi 89 milyon 500 TL’ye Yükseliş İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şirketi aldı. Üsküdar Belediyesi ile sözleşme imzalayan Yükseliş İnşaat, söz konusu konutları 1 Ekim 2023’e kadar tamamlayacak.

Yükseliş firması son 10 yıl içinde Üsküdar Belediyesi’nden birçok ihale aldı. Bunun tek istisnasını geçen yıl, İçişleri Bakanlığı’na bağlı Bingöl İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden aldığı afet konut yapımı işi oluşturuyor. Bingöl’den aldığı ihalenin bedeli ise 62 milyon 822 bin 222 TL idi.

AKP’li belediye Validebağ’a girdi