AKP’li Belediye’den 700 bin TL’lik mescit ve kafeterya!

Yayın tarihi: 13 Şubat 2020 Perşembe 10:30 am - Güncelleme: 13 Şubat 2020 Perşembe 10:30 am

Borç batağındaki belediyeler arasında yer alan AKP’li Sancaktepe Belediyesi’nin milyonlarca liraya mal olan yeni hizmet binasına 779 bin TL’lik mescit ve kafetarya yaptırdığı tespit edildi.

AKP’li Sancaktepe Belediyesi, 2017 yılında bir adet kafeterya ve mescit yapımı için ihale açtı. İhaleyi 779 bin TL’lik teklif ile Yavuz Selim Midilli’nin kazandı. Sancaktepe Belediyesi 2018 Yılı Sayıştay Denetim Raporu’nda da AKP’li belediyenin vakıf ve derneklere yaptığı tahsislerin Belediye Kanunu’na aykırı olduğu belirtildi. Sayıştay denetçileri yaptığı incelemelerde belediye mülkiyetinde bulunan bir bina ile belediye bütçesinden kiralanan üç binanın vakıf ve derneklere tahsis edildiğini tespit etti.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; Sayıştay, “Belediyenin binaları öğrenci yurt hizmetinin sağlanması amacıyla kira bedellerini ödeyerek ilgili dernek ve vakıflara ücretsiz olarak tahsis ettiği anlaşılmıştır” dedi ve şu uyarıda bulundu: “Belediyeler ancak kendilerine ait taşınmazları tahsis edebilir.”

Sancaktepe Belediye Meclisi’nin CHP Grup Başkanvekili İlknur Ünlü, yapılan tahsislerin usulsüz olduğunu söyledi: “Aynı belediye yeni eğitim ve öğretim yılı başında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulları boyamak için iki kez ihale açmış ancak ihale bedeli yüksek diyerek okulları boya yaptırmamıştır. Bugün geldiğimiz noktada görüyoruz ki aynı belediyece bir takım yandaşlara ait yurtlara, vakıflara ve derneklere her türlü imkânını seferber edilmiş.”