AKP’li belediyeden ‘5 yıldızlı’ israf

Yayın tarihi: 8 Temmuz 2019 Pazartesi 8:53 am - Güncelleme: 8 Temmuz 2019 Pazartesi 8:53 am

35 milyon lira borçlu Besni Belediyesi’nin AKP’li eski Belediye Başkanı İbrahim Öztürk ve belediye meclis üyelerinin, ‘eğitim semineri’ adı altında 5 yıldızlı otellerde konakladıkları, 17 bin 821 TL liralık faturayı da belediyeye ödettikleri ortaya çıktı.

Daha önce de AKP’li vekillere ikram etmek için belediye bütçesinden 42 bin liralık şıra almasıyla gündeme gelen Besni Belediyesi’ndeki skandallar bitmiyor.

AKP’li vekillerin misafirlerine, belediye bütçesinden 42 bin liralık ‘şıra’ ikramı

Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre; İçişleri Bakanlığı’nın 2018 Denetim Raporu’nda, 5 yıldızlı saltanatın belediyeye faturasının, 17 bin 821 TL olduğu açıklandı.

Raporda, şu ifadelere yer verildi:

İZİN BELGESİ ORTADA YOK

“Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nden seminerin düzenlenmesine ilişkin izin alındığına dair belge bulunmadığı halde Belediye Başkanı ve belediye personeline ait seminer bedeli olan toplam 17 bin 821 TL’nin belediye bütçesinden ödenmesi sonucu oluşan kamu zararının ilgililerden tahsil edilmesi, aksi halde ödeme emri belgelerinde imzası bulunan gerçekleştirme görevlisi, muhasebe yetkilisi ve harcama yetkilisi hesabına kamu zararından doğan alacak olarak kayıt hükümlerine göre tahsil edilmesi sağlanmalıdır.”