AKP’li belediyede rüşvete enflasyon güncellemesi

Yayın tarihi: 4 Şubat 2024 Pazar 10:41 am - Güncelleme: 4 Şubat 2024 Pazar 10:41 am

Diyarbakır Bağlar Belediyesi’nin AKP’li başkan, başkan yardımcısı ve imar müdürünün yargılandığı davanın iddianamesindeki detay dikkat çekti. İddianamede, sanıkların rüşveti 35 binden, 50 bin liraya yükselttikleri yer aldı.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bir müteahhitten inşaat ruhsat işlemleri için 2 milyon lira rüşvet istedikten sonra suçüstü yapılarak tutuklanan Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Sıddık Aycıl, İmar Müdürü Fırat Kılıç ile hakkında adli kontrol kararı ve yurtdışına çıkış yasağı konulan AKP’li Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ile ilgili hazırlanan iddianamede detaylar dikkat çekti.

Sözcü’den Özgür Cebe’nin haberine göre, iddianameye konulan tape ve ortam dinleme kayıtlarında, yap-sat işi yapan müteahhitlerden alınan rüşvetin yüksek enflasyon dikkate alınarak düzenlendiği yer aldı. Sanıkların, artan maliyetleri gözeterek aldıkları 30 bin liralık rüşveti 50 bin liraya çıkardıkları anlaşıldı.

Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, İmar Müdürü Fırat Kılıç ile müteahhit N.B. arasında geçen rüşvet pazarlığında, rüşvette indirime gidilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan bir ismin devrede olduğu, kendisini Cumhurbaşkanı danışmanı olarak tanıtan “Fatihcan” adlı kişinin de devreye girdiği ve gözaltına alındığı, bu nedenle çok dikkatli davranılması yönünde telkinde bulunduğu bilgisi yer alıyor.

YIL GEÇTİKÇE RÜŞVET YÜKSELMİŞ

Tape kayıtlarında müteahhit N.B., ortaklarının rüşvet vermek istemediğini, ancak belediye başkanının ısrarla para istediğini vurguluyor. İmar Müdürü Fırat Kılıç ise rüşvette bile rayiç bedelinin yükseldiğini belirterek, 2022 yılında müteahhitlerden daire başına 35 bin lira alırken, 2023 yılında bu rakamı artan inşaat maliyetleri nedeniyle 50 bine çıkardıklarını açıkça ifade ediyor. Fırat Kılıç ile Belediye Başkan Yardımcısı Sıddık Aycıl tahliye talebinde bulunurken, Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu adli kontrol ve yurtdışına çıkış yasağının kaldırılmasını talep etti. Mahkeme, sanıkların şu aşamada tanıklar üzerinde baskı oluşturabileceği gerekçesiyle talepleri reddetti.

HSK’ye yazdığı ‘rüşvet’ mektubu ile gündeme gelen İsmail Uçar Yargıtay üyesi seçildi

Kaynak: TELE1