AKP’li belediyede Ramazan yasakları: Tuvaletlerde gizli gizli su içiyoruz

Yayın tarihi: 4 Nisan 2022 Pazartesi 1:04 pm - Güncelleme: 4 Nisan 2022 Pazartesi 1:05 pm

AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan’ı gerekçe göstererek yemekhane ve çay ocaklarını kapattığı belirtildi. Bir işçi “Kimse korkudan sesini çıkaramıyor. Tuvaletlerde gizli gizli su içiyoruz” dedi.

Ramazan ayı nedeniyle kamu kurumlarından ‘yasak haberleri’ gelmeye devam ediyor. Son haber Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden geldi.

BirGün’den Mustafa Kömüş’ün haberine göre, Bursa Büyükşehir Belediyesi ramazan ayı nedeniyle yemekhane ve çay ocaklarını kapattı. Konuyla ilgili herhangi bir duyuru yapılmadı.

“Oruç tutmayan kamu görevlileri baskı altına alınacak”

‘TUVALETLERDE GİZLİ GİZLİ SU İÇİYORUZ’

Belediyede çalışan ve ismini vermek istemeyen bir işçi şunları söyledi: “Şirketleriyle beraber toplam 13 bin çalışanı olan Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde ramazan ayında tüm yemekhaneler ve çay ocakları kapanıyor. Eskiden yemekhaneler açık olurdu. Birkaç tane nöbetçi çay ocağı açık olurdu. Son birkaç senedir hepsi kapalı. Oruç tutmayan ya da tutamayan personel 1 ay boyunca zulüm yaşıyor, kimse korkudan sesini çıkaramıyor. Tuvaletlerde gizli gizli su içiyoruz. Öğlen arasında dünya kadar yol yürüyüp açık lokanta arıyoruz.”

‘ORUÇ TUTMAYANLAR BELEDİYEDE YEMEK YEMEYECEKLER’

Yine BirGün’ün haberine göre Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde idari işler yetkilisi durumu doğruladı. ve şunları aktardı: “Belediye binasındaki zafer yemekhane, fen işleri yemekhane, BUSKİ yemekhane ramazan ayı boyunca kapalı olacak. İlçe iftar programları olacak büyükşehir belediyesinin. Sadece bu işlerin hazırlığı için BUSKİ yemekhane açık olacak. O da tamamen hazırlık için. Normal vatandaş yemek hizmeti alamayacak. Oruç tutmayan çalışanlar belediyede yemek yemeyecekler.”

Lise müdüründen talimat: Oruç tutmayanlar ihtiyaçlarını mutfakta gidersin