AKP’li belediyede koronavirüs taahhütnamesi! ‘Sorumluluk bana ait’

Yayın tarihi: 24 Eylül 2020 Perşembe 8:19 am - Güncelleme: 24 Eylül 2020 Perşembe 8:19 am

Türkiye’de salgın özellikle iş yerlerinde yayılmaya devam ederken, sorumlular kendilerini kurtarma derdine düştü. Bunun son örneği Balıkesir’den gelirken, belediyeye bağlı bir müdürlük, ‘Covid-19’a yakalanırsam ve diğer çalışanlara bulaştırırsam adli ve idari sorumluluk tek başına bana aittir’ yazılı bir belgeye imza istedi.

AKP’nin normalleşme kararından itibaren salgının seyri artışa geçerken, bu artıştan en çok etkilenen emekçiler olmaya devam ediyor.

Salgın iş yerlerindeki yoğun mesailer, uygun olmayan çalışma koşulları ve yetersiz önlemler dolayısıyla yayılırken, sorumlular önlem almak yerine olası bir yayılma durumundan kendilerini kurtarmaya çalışıyor.

Bunun son örneği Balıkesir’den gelirken, belediyeye bağlı BASKİ Genel Müdürlüğü, tüm çalışanlara taahhütname imzalattı.

Söz konusu Covid-19 taahhütnamesinde, “Covid-19 (Koronavirüs) taşımam ve bunun farkında olmamam ihtimallerinde gerek diğer çalışanlara gerekse üçüncü kişilere hastalık bulaştırmam halinde sorumluluğun tek başıma bana ait olduğunu” ifadesi yer alıyor.

Çalışanların tepkisini çeken bu ifade, sorumluluğun sadece işçilere yüklenmek istediğini de ortaya koyuyor.

Taahhütnamenin söz konusu maddesi şu şekilde:

“Covid-19 taşımam ve bunun farkında olmamam ihtimallerinde gerek diğer çalışanlara gerekse üçüncü kişilere hastalık bulaştırmam halinde sorumluluğun tek başıma bana ait olduğunu, BASKİ Genel Müdürlüğünün bulaşıcı bir hastalığın yayılmasına ilişkin bir durumun ortaya çıkmaması için gerekli tüm tedbirleri aldığını, bu durumdan kaynaklanan tüm adli ve idari sorumluğun tek başıma bana ait olduğunu… (beyan ve taahhüt ederim.)”