AKP’li belediye sahte Şeyh’e kültür merkezi tahsis etti

Yayın tarihi: 16 Haziran 2020 Salı 9:24 am - Güncelleme: 16 Haziran 2020 Salı 9:25 am

Kendisini Mevlevi şeyhi olarak tanıtan ve Bursa’da yaşayan Mustafa Özbağ, AKP’li Osmangazi Belediyesi’nin tahsis ettiği Karabaşı Veli Kültür Merkezi’nde sohbet toplantısı düzenledi.

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre, toplantıda bir müridi sahte şeyhe, “Rüyamda Allah’ı gördüm, üzerinde sizin giymiş olduğunuz hırka vardı. Sırtı bana dönüktü, yüzünü gördüğümde, yüzü sizin yüzünüzdü” dedi. Sahte şeyh de kendisini Allah’a benzeten müridine, “Rüye’tullah (Allah’ı rüyada görmek) haktır. Devam et” dedi.

İSTİSMAR EDİYOR

Kültür merkezinde sohbetler yapan Özbağ’ın daha önce Mevlana’dan öğretiler anlatması da tepkiye neden olmuştu. Uluslararası Mevlana Vakfı Başkanı Faruk Hemdem Çelebi, “Bu şahıs Hazreti Mevlana’yı kendisine alet etmekten geri durmuyor. Daha önce Kültür Bakanımız ve Sayın İbrahim Kalın’a durumu arz ettik. Mevlana öğreti ve inançlarının bu şekilde istismar edilmesi bizi derinden yaralıyor” dedi.

HAPİS CEZASI VAR

 

Mustafa Özbağ, bir firmanın faturalarını yıllarca usulsüz olarak kullandığı tespit edildiği için 60 ay hapis cezası alarak Metris Cezaevi’nde “Sahte fatura düzenlemek” suçundan hapis yatmıştı. Bir konferans sırasında müritlerinden birine kendisini rüyasında Allah olarak gördüğünü söylediği rüyayı anlattıran Mustafa Özbağ, Atatürk’le konuştuğunu da iddia etmişti. 2003-2004 yıllarındaki sahte faturalarla ilgili 3 ayrı dava ise zaman aşımından düştü.

Bursa’daki Karabaş-i Veli Tekkesi oluşumunun başında bulunan Mustafa Özbağ, bir konuşmasında şunları söylemişti:

“Dünyanın en büyük Atatürk posteri yapılıyormuş Bursa’da. Atatürk’e sordum, ‘sen böyle bir şey ister misin?’ Bana, ‘Ben bu ahmaklara böyle demedim. Bunlara dedim ki dünyanın en büyük otomobil fabrikasını kurun. Bu ahmaklar, bu gerizekalılar kalktılar dünyanın en büyük Atatürk postesini yapıyorlar. Bunu söyleyeyim mi bu akşam dedim, ‘söyle’ dedi.”