AKP’li belediye meclis üyesi ‘genç avukat’ aşı oldu

Yayın tarihi: 16 Ocak 2021 Cumartesi 10:41 am - Güncelleme: 16 Ocak 2021 Cumartesi 10:45 am

AKP’li isimlerin 65 yaş üstü olmamasına rağmen aşılanması tepkiyle karşılanırken, AKP Eskişehir Gençlik Kolları Başkanı Fatih Özata’nın aşı olduğu ortaya çıktı. Özata kendisini, “Eskişehir’deki üç hastanenin vekili veya danışmanı olmam aşı olma hakkı doğurmuştur” diyerek savundu.

Özata’nın aşı olduğunu hiç çekinmeden sosyal medya hesabından paylaşması ise şaşkınlıkla karşılanırken, gazeteci Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabından “Özata aynı zamanda sağlıkçı değilse; aşıyı nasıl yaptırdı?” diye sordu.

Yarkadaş, “AKP Eskişehir eski Gençlik Kolları Başkanı, şimdiki dönem Bld. Meclis Üyesi Avukat Fatih Özata, Instagram hesabında Covid aşısı olduğunu duyurmuş. Özata aynı zamanda sağlıkçı değilse; aşıyı nasıl yaptırdı? Gerçekten merak ettiğim için soruyorum. Umarım mantıklı bir cevabı vardır” ifadelerini kullandı.

“ÜÇ HASTANENİN VEKİLİ VE DANIŞMANI OLDUĞU İÇİN AŞI HAKKI DOĞMUŞTUR”

Özata’dan Yarkadaş’a yanıt geldi. “Ne AK Parti Gençlik Kolları Başkanı olmamın ne de meclis üyesi olmamın aşı olmamla bir alakası yoktur” görüşünü savunan Özata, şu ifadeleri kullandı: “Gurur duyarak yaptığım mesleğim avukatlık gereği Eskişehir’deki üç hastanenin vekili veya danışmanı olmam sebebiyle sağlık sektöründe hizmet sağlayanlar kategorisinde değerlendirmeme sebep olmuş ve aşı olma hakkı doğurmuştur. Bende her sorumlu vatandaşın yapmasını beklediğimiz gibi sıram gelince Covid aşısı oldum.”

ÖNCELİKLİ MESLEK GRUPLARI HANGİSİ?

Öte yandan Sağlık Bakanlığı, covid19asi.saglik.gov.tr adresinde aşı olacak meslek gruplarının sıralı listesini paylaşmıştı. Sitede yapılan açıklamada, “Hastalığa maruz kalma, hastalığı ağır geçirme ve bulaştırma riskleri ile hastalığın toplumsal yaşamın işleyişi üzerindeki olumsuz etkisi değerlendirilerek COVID-19 aşısı uygulanacak gruplar belirlenmiş olup bu gruplara sırasıyla uygulanacaktır.” denilmişti.

Bakanlığın yayımladığı liste şöyle: