AKP’li belediye koronavirüs vakası olan siteyi dezenfekte etmedi

Yayın tarihi: 21 Nisan 2020 Salı 3:13 pm - Güncelleme: 21 Nisan 2020 Salı 5:39 pm

İstanbul’un en riskli bölgelerinden biri olan Bağcılar’da koronavirüs vakası sonrası binanın dezefekte edilmesi talebi yanıtsız kaldı. Bağcılar Belediyesi’ni arayan site sakinleri üç gün geçmesine rağmen gerekli hizmeti alamadı.

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre en yüksek risk bölgesinde yer alan Bağcılar’da koronavirüs vakası yaşanan bir sitede, Bağcılar Belediyesi halkı virüsle baş başa bıraktı.

Vaka sonrası belediye yetkilerine bilgi veren ve sitenin dezenfekte edilmesini isteyen bina sakinleri üç gün geçmesine rağmen gerekli hizmete ulaşamadı. AKP’li Bağcılar Belediyesi, Kirazlı Mahallesi 1227. sokakta bulunan Bayramoğlu sitesinde bir korona vakası yaşanmasına rağmen binayı dezenfekte etmedi.

İşte AKP’nin CHP’li belediyelerin kampanyalarını engellemesinin asıl amacı

FENALAŞINCA HASTANEYE KALDIRILDI

18 Nisan tarihinde Kirazlı’da yer alan söz konusu sitede bir korona vakası yaşandı. Evinde virüs nedeniyle karantina altında olan hasta, fenalaşınca sağlık ekipleri hastayı alarak hastaneye götürdü ve hastanın yatışı sağlandı.

KAYIT OLUŞTURULDU FAKAT KİMSE İLGİLENMEDİ

Vaka sonrası binanın dezenfekte edilmesi için site sakinleri Bağcılar Belediyesi ile iletişime geçti. Belediye çalışanları gerekli kaydı oluşturdu ancak aradan 3 gün geçmesine rağmen hala bir işlem yapılmadı.

 

 

VAKA POZİTİF ÇIKMASINA RAĞMEN ‘NEGATİF’ DEDİLER

Hastanın şu an hastanede yatmasına ve testinin pozitif olmasına rağmen belediyeden yapılan geri dönüşte, vakanın negatif olduğu için binanın dezenfekte edilmeyeceği söylendi.

Ekmek dağıtımı engellenen CHP’li belediyeden yeni seferberlik

RİSKLİ ALAN İLAN EDİLEN BÖLGEYE YAKIN BİR NOKTA

Öte yandan vakanın yaşandığı bölge, Erdoğan’ın imzasıyla riskli alan ilan edilen Bağcılar Yenimahalle de Kirazlı’ya oldukça yakın bir noktada bulunuyor.

İstanbul’da iki mahalle ‘riskli alan’ ilan edildi

Aydın Doğan satmaya devam ediyor! 23.4 milyon dolar

Edirne’nin tarihi çarşısı, esnafın ‘WhatsApp’ oylamasıyla açıldı