AKP’li belediye iştirakinden yetkisiz kentsel dönüşüm! Direnen mahalleli ifadeye çağrıldı

Yayın tarihi: 31 Ekim 2023 Salı 12:42 pm - Güncelleme: 31 Ekim 2023 Salı 12:42 pm

AKP’li İstanbul Başakşehir Belediyesi iştiraki Başakkent A.Ş.’nin yetkisiz kentsel dönüşüm projesine direnen Nagihan Kamçi ve Uğur Çelikok ifadeye çağrıldı.

İstanbul Başakşehir Şahintepe Mahallesi sakinleri, AKP’li ilçe belediyesinin iştirak şirketi olan Başakkent A.Ş. üzerinden yürütülen ve şirketin yetkisinin olmadığını belirttiği kentsel dönüşüm projesine karşı evlerini savunmak için mücadele ediyor.

Cumhuriyet’in haberine göre mahalle sakinlerinden Nagihan Kamçi ve Uğur Çelikkol, Başakkent A.Ş.’nin kentsel dönüşüm konusunda yetkisiz olduğunu söyledikleri anların çekilmiş videosu nedeniyle ifadeye çağrıldıklarını söyledi.

Uğur Çelikkol, “İmza alınan adaların kentsel dönüşüm kararı alınıp Başakkent AŞ’ye yetki verdigi adalar olması gerekir. Ancak bu şirket yetkisiz bir şekilde çalışma yürütüyor. Tartışma konusu olan videoda o arsada Başakkent AŞ’nin yetkisi yok. Biz de bu konuyu kendi aramızda tartışıp konunun hukuksuz olduğunu söylerken çekilmiş bir video nedeniyle ifadeye çağrıldık. Haklarımızı tartıştığımız için ifade verdik” dedi.

Çelikkol ayrıca mahallelinin telefonla aranıp manüpile edilerek imza toplanmaya çalışıldığını savundu. Çelikkol, “Kanunen Belediye Meclis’i belirli adalarda kentsel dönüşüm ilan edilmeli ki, Başakkent AŞ çalışma yapabilsin. Belediye meclis kararı olamamasına karşın bu şirket çalışma yürüyor. Halkı tek tek arayarak ‘Komşunuz imza verdi, siz vermezseniz mağdur olacaksınız’ diyerek imza topluyorlar. Başakkent AŞ’nin meclisin belirlediği adalar dışında temas kurduğu ve topladığı imzalar hukuka aykırıdır” ifadelerini kullandı.

Nagihan Kamçi ise, Başakkent A.Ş.’nin projeyi yürütme konusunda yetkisiz olduğunu ifade ederek, “Başakkent AŞ’nin yetkisi olmamasına karşın burada çalışma yürütüyor. Yetkileri olmamalarına karşın burada yurttaşlarla yetkiliymiş gibi görüşme yapıyorlar. Bunun hukuksuz olduğunu tartışırken çekilmiş bir videomuz nedeniyle ifade verdik. Benim evimin olduğu adanın imar itiraz davası sürüyor ve kentsel dönüşüm yetkisi verilmemiş olmasına karşın çalışma yürütüyorlar” şeklinde konuştu.

AKP’li Elazığ Belediyesi’nde “kentsel dönüşüm parası” kavgası! MHP’li üyeden “Paralar nerede?” çıkışı