AKP’li belediye Halk Ekmek büfesini kaldırmak istedi

Yayın tarihi: 26 Ağustos 2020 Çarşamba 4:05 pm - Güncelleme: 26 Ağustos 2020 Çarşamba 4:05 pm

AKP’li Eyüpsultan Belediyesi, Halk Ekmek büfesini kaldırmaya çalıştı. Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanvekili Nama, “Yapılan hukuksuz. Çünkü kendilerine ait olmayan bir alana müdahale ediyorlar” dedi.

AKP’li Eyüpsultan Belediyesi’nin, Halk Ekmek büfesini kaldırmaya çalışmasına Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama, olay yerinde tepki gösterdi.

Burada zabıtalarla görüşen Nama, “Ekiplerinizi toplayın ve uzaklaşın. Buradaki hizmetler büyükşehir belediyesi tarafından karşılanıyor. Size hukuksuz emir veremez amiriniz. Büyükşehir belediyesine ait bir alanda Eyüp Belediyesi tasarruf kullanamaz” dedi.

‘YAPILAN HUKUKSUZ’

Tepkinin ardından AKP’li Eyüpsultan Belediyesi’nin zabıtaları olay yerinden ayrıldı. Nama, zabıtalar alandan ayrıldığını fakat ‘geçici şekilde ayrılıyoruz ama bu büfeyi kaldıracağız’ dediklerini aktararak, “Alanın İBB’ye ait olduğunu ve onların böyle bir tasarruf hakkı olmadığını söyleyip, itiraz ettik. Ben bir toplantı nedeniyle alandan ayrıldım ama kalabalık devam ediyor. Mahalleli büfeye sahip çıkıyor. Şimdilik kaldırtmıyoruz. Yapılan hukuksuz. Çünkü kendilerine ait olmayan bir alana müdahale ediyorlar. Oranın kaldırım taşının bakımından tutun her şeyini Büyükşehir karşılıyor. Çöp atın, ilçe belediyesi kaldırmaz ama müdahale etmeye çalışıyorlar. Durum bu kadar komik…” diye konuştu.