AKP’li belediye doğal SİT alanına iş makinesiyle girdi

Yayın tarihi: 30 Mayıs 2020 Cumartesi 10:57 am - Güncelleme: 30 Mayıs 2020 Cumartesi 10:57 am

Ordu’da 2. derece doğal SİT alanı olan Yason Burnu’na çevre düzenlemesi adı altında iş makineleriyle girildi, kayalıkların çevresine duvar örülmeye başlandı.

AKP’li Ordu Büyükşehir Belediyesi, 1. derece arkeolojik, 2. derece doğal SİT alanı olan Yason Burnu’na çevre düzenlemesi yapıyor. Koruma altındaki alana iş makineleriyle yol açan AKP’li belediye, kayalıkların çevresine de duvar örmeye başladı.

‘GERİ DÖNÜŞÜMSÜZ ZARARLARA YOLA AÇACAĞI BELGELERLE İFADE EDİLDİ’

Konuya ilişkin Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’e konuşan CHP’li Mustafa Adıgüzel, Yason Burnu’na iş makinelerinin girmesine tepki göstererek şunları söyledi:

”İlk bilirkişi raporuna büyükşehir belediyesi itiraz etti. Bu itiraz reddedildi. Buradaki alan düzenlemesinin, geri dönüşümsüz zararlara yol açacağı belgelerle ifade edildi. Buna rağmen çalışmalar devam ediyor.

Belediye Başkanı ‘Biz bu proje ile örnek olacağız’ diyor. Bu şekilde gerçekten örnek olacaklar, ama iyi örnek değil, ancak kötü örnek olabilirler. Salda Gölü’nde, Gümüşhane Dipsiz Göl’de ne olduysa Yason’da da aynısı oluyor. Geri dönüşümsüz çevreye zararları var.”AKP’li Ordu Büyükşehir Belediyesi, 1. derece arkeolojik, 2. derece doğal SİT alanı olan Yason Burnu’na çevre düzenlemesi yapıyor. Koruma altındaki alana iş makineleriyle yol açan AKP’li belediye, kayalıkların çevresine de duvar örmeye başladı.