AKP’li belediye dev araziyi FETÖ’cü vakfa bedelsiz tahsis etmiş

Yayın tarihi: 14 Ekim 2020 Çarşamba 7:31 am - Güncelleme: 14 Ekim 2020 Çarşamba 7:31 am

Kamu arazilerinin FETÖ’cü vakıflara nasıl verildiği tek tek ortaya çıkıyor. AKP’li Mamak Belediyesi’nin 2013’te 43 bin metrekarelik araziyi bir vakfa bedelsiz olarak tahsis ettiği anlaşıldı.

Durum, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) 2019 Yılı Sayıştay Denetim Raporu’nda ortaya çıktı. Buna göre, Mamak Belediyesi araziyi Sağlık Bilimleri Yüksek Teknoloji Araştırma Vakfı’na üniversite yapımı için 25 yıllığına bedelsiz olarak tahsis etti.

GÜLEN’İN ÖZEL DOKTORU YER ALIYOR

BirGün’den Ozan İsmail Arı’nın haberine göre, bu vakfın kurucuları arasında Fethullah Gülen’in özel doktoru Tuncay Delibaşı ve Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter de yer alıyor.

Araziye ilişkin gelişmeler Sayıştay denetim raporunda şöyle yer aldı;

■ Mamak’taki arazi üzerine vakıf ile Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi arasında imzalanan protokol kapsamında 7 milyon 29 bin TL’lik bir araştırma merkezi hizmet binası inşa edildi.

■ 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından da vakıf kapatıldı. Mamak Belediyesi’ne geçen arazideki binaya “Aziz Sancar Araştırma Merkezi” adı verildi.

■ Bina, TÜSEB tarafından kullanılıyor, elektrik, su ve doğalgaz giderleri Sağlık Bakanlığınca karşılanıyor. Tahsis durumu belirsiz.

■ Sağlık Bakanlığı ile idare arasında ortaya çıkması muhtemel hukuki sorunlara karşı bakanlık ile belediye arasında mutabakat sağlanmalı ve taşınmazların tahsis durumu netleştirilmeli.