AKP’li belediye dar gelirliye konut yapılması için alınan arsaları parsel parsel satıyor

Yayın tarihi: 17 Ağustos 2022 Çarşamba 6:45 pm - Güncelleme: 17 Ağustos 2022 Çarşamba 7:07 pm

AKP’li Denizli Büyükşehir Belediyesi, 24 yıl önce dar gelirli vatandaşlara konut yapılması için alınan arsaları parsellere bölerek satış kararı aldı. Kentin en merkezi yerlerindeki parsellerden üçü ihaleye çıktı. Parsellere 225 milyon lira muhammen bedel tespit edildi.

AKP’li Denizli Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz ay meclisten geçirdiği arsa satış kararının ardından 51 parselin üçünü satışa çıkardı. Merkezefendi, Pamukkale ve Sarayköy ilçelerinde bulunan parsellerin satış oylaması AKP ve MHP gruplarının 38 evet oyuyla kabul edildi. CHP ve İYİ Partili 19 üye satış için ret oyu kullandı. 

CHP’NİN KAZANDIRDIĞI ARSALARI AKP SATIYOR

SÖZCÜ’den Selami Aydın’ın haberine göre; Satışı meclisten geçen parseller arasında Merkezefendi’nin Çakmak Mahallesi’nde bulunan 33 parsel ise kentte bazı çevreleri isyan ettirmişti. 24 yıl önce dönemin CHP’li Belediye Başkanı Ali Marım tarafından belediyeye kazandırılan ve dar gelirliye toplu konut alanı olarak ayrılan alan önce parsellere bölünmüş, daha sonra kat yoğunluğu artırılmıştı. İhaleye çıkan üç parseli de bu bölgedeki arsalar oluşturdu.

Kapalı teklif usulü ile gerçekleştirilecek ihale 1 Eylül tarihinde belediye encümen salonunda yapılacak. Gelişme konut alanı imar durumuna sahip parsellerden 13 bin metrekare olanı için 78 milyon, 11 bin 982 metrekare olanı için 71 milyon ve 12 bin 536 metrekare olanı için ise 75 milyon lira muhammen bedel tespit edildi.

Diğer yandan CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu satışın durdurulması için yargıya gideceklerini duyurmuş, Mimarlar Odası ise meclis kararını yargıya taşıyacaklarını açıklamıştı.

 

17 bin 480 can da ders olmadı! Deprem toplanma alanları 23 yılda AVM oldu