AKP’li belediye dağdaki suyu faturaya bağladı

Yayın tarihi: 17 Temmuz 2021 Cumartesi 8:53 pm - Güncelleme: 17 Temmuz 2021 Cumartesi 8:53 pm

AKP’li Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı TİSKİ (Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü), dağdan akan suyu faturaya bağladı. Köylü kadınlar hayvanlarına içirdikleri bu suya ceza gelmesine “Su dağdan, ceza TİSKİ’den” diye tepki gösterdi.

CHP’nin 40 kişilik heyetle Ordu, Giresun ve Trabzon’da vatandaş ve esnafın derdini dinlediği program dün sona erdi. CHP’li heyette yer alan CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı Karaçam beldesinde yurttaşların sorunlarını dinledi. Yurttaşlar Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı TİSKİ’nin dağdan gelen suyu faturaya bağlamasına “Su dağdan, ceza TİSKİ’den” diyerek tepki gösterdi.

Köylüler dağdan gelen bu suyu kendi yaptıkları hat ile ineklerine içirdiklerini anlattı. TİSKİ’ye olan tepkilerini dile getiren köylüler şunları söyledi:

“Dağdan akıp gelen suyu yıllar önce köylüler borularla evlere bağlamıştı. TİSKİ hiçbir altyapı çalışması yapmadan gelip bu suya saat takmak istedi. Saat takmak istemeyenlere kişi başı 1750 lira ceza kestiler. Biz üç, beş hayvan besleyip tereyağı üreterek çoluğumuzu çocuğumuzu okutuyoruz. 10 inek ayda 9 ton su içiyor. Ürettiğimiz tereyağını satsak bunu ödeyemeyiz. Eskisi gibi götürü usulü her eve belli bir miktar su parası kesilsin. Yoksa bu köylerde hayvancılık tamamen biter.

“BEDAVA ALACAKSINIZ’ DEDİLER. AMA ŞİMDİ AYDA 20 GÜN ELEKTRİĞİMİZ KESİLİYOR”

Karaçam’ın belde statüsünden köy statüsüne düşürülüp Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanmasından sonra hiçbir hizmet alamadıklarını dile getiren köylü bir kadın, şunları söyledi:

“Köyde hayvan beslemek için kullandığı su ile Trabzon merkezdeki bir kişiye aynı fiyattan su satıyorlar. Karaçam, Solaklı Vadisi’nde bulunuyor. 6 tane HES (Hidroelektrik Santrali)  yaptılar. ‘HES yapılınca elektriği bedava alacaksınız’ dediler. Ama şimdi ayda 20 gün elektriğimiz kesiliyor. Bizi elektriksiz, susuz bıraktılar. Dilekçe yazıyoruz. Kimse ilgilenmiyor. Kimse sesimizi duymuyor.”