AKP’li belediye CHP’nin pankartlarını kesip kendi pankartlarını astı

Yayın tarihi: 21 Mart 2022 Pazartesi 9:00 am - Güncelleme: 22 Eylül 2022 Perşembe 11:26 am

Özel Haber: Oğuzhan Poyrazoğlu

CHP Fatih İlçe Başkanlığı’nın Amatör spor kulüplerini kutlama pankartları AKP’li Fatih Belediyesi tarafından toplatılıp yerine belediyenin kendi pankartları asıldı.

Geçtiğimiz günlerde CHP Fatih İlçe örgütünün kandil pankartlarını toplatan AKP’li Fatih Belediyesi bir skandala daha imza attı. CHP Fatih İlçe örgütünü Fatih semtinde başarılı olmuş olan amatör futbol kulüplerini kutlamak için pankartlar astı. İddialara göre söz konusu pankartlar AKP’li Fatih Belediyesi’nin çalışanları tarafından söktürüldü ve yerine AKP’li Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan’ın pankartları asıldı. Belediye yetkilileri kendilerinin sökmediklerini söylemesine rağmen bölgeden gelen fotoğraflar yaşananları ortaya koyar nitelikte.

AKP’li Fatih Belediyesi CHP’nin kandil pankartlarını toplattı

Fatih Belediyesi’nin skandal uygulaması sonrası Cumhuriyet Halk Partisi Fatih İlçe Başkanı Soner Özimer TELE1’e açıklamalarda bulundu. Pankartların kesilmesinin sürekli tekrar ettiğinden isyan eden Özimer şunları kaydetti:

“CEBİMİZDEN HAZIRLATTIK”

Fatih ilçesinde başarılı olmuş 23 tane amatör spor kulübünü tebrik için Cumhuriyet Halk Partisi Fatih İlçe Başkanlığı adına pankart hazırladık. Bunları Mimar Sinan Stadı’nın çevresine astık. Salı günü asılmış olan pankartların Perşembe akşamı kesilmiş olduğunu gördük. Pankartları kendim de olmak üzere yönetim kurulu üyelerimizin desteğiyle kendi cebimizden hazırlattık. 

“KESENLER AYNI KİŞİLER”

Çevrede yaptığımız araştırmalar neticesinde pankartları daha önce de kandil günü pankartlarımızı kesen Fatih Belediyesi’ndeki çalışanlar olduğunu öğrendik. İlgili birimlerle yaptığımız görüşmelerde kesenlerin kendilerinin olduğunu inkar ettiler ama biliyoruz ki bu tür uygunsuz hazımsız hareketler Fatih Belediyesi’nde yapılmakta. 

“KESİLDİĞİ NOKTALARA KENDİ PANKARTLARINI ASMIŞ”

Tabi biz de onların pankartlarını kesebiliriz ama üzüldüğüm nokta şu. CHP Fatih İlçe başkanlığı olarak bizim arkadaşlarımızın cebinden yaptığı pankartları asıyoruz, onlar yine bizim verdiğimiz emlak vergimizden aldıkları paralarla yapıyorlar. Yani her iki tarafta da bizim cebimizden para çıkıyor. Ergün beyin ben bu belediyeye katkı sunduğunu bilmiyorum.  Ergün beyin cebinden para çıkmadığı için rahat istediği gibi kestirtebiliyor. Bugün gördük ki bizim pankartlarımızın kesildiği noktalara kendi pankartlarını asmışlar. 

“SİYASETİN BU KADAR SEVİYESİZ BİR DURUMA GELDİĞİ İÇİN ÜZÜLÜYORUZ”

Üzüldüğüm nokta şu bir hazımsızlık var bir çekememezlik var, yakışmıyor. Bir belediye başkanına muhalefette olan bir partinin ilçe başkanının cebinden yaptırdığı pankartları kestirip belediye bütçesinden yaptırdığı pankartları asması yakışmıyor. Bunu gören tüm amatör kulüpler de belediye başkanını ayıplıyor. Siyasetin bu kadar seviyesiz bir duruma geldiği için üzülüyoruz. Umuyoruz ki kendileri görürler ve utanırlar.

Vakfın inşaatına büyük tepki! “Durdurmak zorunda kaldılar”

İŞTE O GÖRÜNTÜLER