Çekmeköy’de rant operasyonu! Kaftancıoğlu tek başına alana girdi

Yayın tarihi: 8 Haziran 2022 Çarşamba 10:42 am - Güncelleme: 8 Haziran 2022 Çarşamba 6:03 pm

AKP‘li Çekmeköy Belediyesi, ilçenin en büyük parkı ve deprem alanı olan bölge yapılaşmaya açtı. Çevredekilerin direnişi sonucu durdurulan yıkım, sabahın erken saatlerinde tekrar başladı.

Çekmeköy ilçesine bağlı Mehmet Akif Mahallesi’nde bulunan park alanı AKP’li belediye tarafından yapılaşmaya açıldı. AKP’li belediye, yurttaşların direnişi sonucu durdurulan yıkımı bu sabah saat 05.00’da tekrar başladı.

İŞİN İHALESİNİ YAPTIK

Yurttaşların direnişi sonucu AKP’li Çekmeköy Belediyesi, parkı bariyerlerle çevirerek kapatan inşaat firmasına bariyerleri açtırmıştı. Bu sabah 05.00 sularında mahalleye tekrar giren iş makineleri ve belediye çalışanları yurttaşların tepkisiyle karşılaştı. Çok sayıda polis ve zabıta ekibinin bölgeye gelmesinin ardından mahallelerindeki yeşil alanı korumak isteyen yurttaşlar ise parka sahip çıkacaklarını belirtiyor.

BirGün’e konuşan AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nin Belediye Başkan Yardımcısı Şahmettin Yüksel, yurttaşların itirazına rağmen parkta iş makinelerinin çalışmaya devam edeceğini belirterek, “Söz konusu alana kapalı pazar yeri yapıyoruz. Mahalle aralarındaki pazarları kaldırıyoruz. İşin ihalesini yaptık. Firmaya yer teslimini yaptık” dedi.

Öte yandan AKP’li Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ise konuya ilişkin bir açıklama yapmadı.

KAFTANCIOĞLU: BURASI PARK OLARAK KALACAK

Çekmeköy’e giderek parkın önünde açıklama yapan Kaftancıoğlu şunları söyledi:

“Burası park olarak kalacak. O kadar hadsiz, o kadar hukuk tanımaz, o kadar rant düşmanılar ki kılıfını bile hukuka uydurmadan yapıyorlar. Sitenin önünde ellerinde; belge, bilgi, ruhsat yok. Apar topar kapıları kapatmışlar. Siteden insanların bile özgürlüğünü engelleyerek bulunduğu yerdeki ulaşım özgürlüğünü engelleyerek sabahın 05.00’ında iş makinelerini sokmuşlar. İstanbul’da vatandaşın bütün imar sorununu çözmek zorundasın. CHP de bunun arkasında. Ama ne yapıyorlar? Aynen meclisteki torba yasa gibi vatandaşın imar sorununu çözüyormuş gibi belediye meclislerine ufak tefek 1-2 şey getirip arada da parkın yeşil alanına da plan değişikliği yapıyorlar. Onu da torba yasa gibi hoop “biz buraya pazar yeri yapacağız”. Yan tarafta pazar yeri var. CHP olarak hangi ilçede, hangi mahallede, hangi sokakta olursa olsun vatandaşı hangi partiye oy vermiş olursa olsun imar sorunun yaşandığı her sorunda vatandaşın yanındayız.

CHP AKP’nin kalelerinde sahaya indi! “Daha önce oy verenler asla vermeyecek”