AKP’li belediye başkanından CHP’li rakibine tehdit: Seni tek tuşla patlatırım

Yayın tarihi: 13 Mart 2024 Çarşamba 11:29 am - Güncelleme: 13 Mart 2024 Çarşamba 11:34 am

Özel Haber: Egehan Erkün

Elazığ Baskil’in AKP’li mevcut Belediye Başkanı İhsan Akmurat’ın, CHP’li rakibi Veli Baygeldi’yi “Seni tek tuşla patlatırım” diyerek tehdit ettiği iddia edildi. Akmurat’ın beraberindeki 50 kişiyle birlikte üzerine yürüdüğünü de söyleyen Baygeldi, “Gerekli şikayetlerimizi yaptık. Suç duyurusunda bulunduk” dedi.

Yerel seçimlere sayılı günler kala, Elazığ’ın Baskil ilçesinde demokrasi sürecine yakışmayan bir olay yaşandı. İddiaya göre, Baskil ilçesinin AKP’li mevcut Belediye Başkanı ve başkan adayı İhsan Akmurat, ilçe merkezinde dün akşam 22.45 sularında beraberindeki 50 kişiyle birlikte CHP’li rakibi Veli Baygeldi’yi üzerine yürüyüp tehdit etti. Tele1.com.tr’den Egehan Erkün’e konuşan Baygeldi, yaşanan olayın ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek Akmurat’tan şikayetçi olduğunu söyledi.

Baygeldi, saldırı girişimiyle ilgili şunları söyledi:

“Kendisiyle hiçbir şekilde görüşmemiz, münakaşamız, sohbetimiz veya temasımız olmadı. Baskil ilçe merkezi küçük bir yer. Ben ziyaretlerimi yapmış evime dönüyordum. Kahvecinin çay davetine icabet ettim. Evime gitmek üzereyken, AK Parti’nin Seçim Koordinasyon Merkezi’ndeki 2 kişiye selam verdim. İkisinden biri selamımı aldı, diğeri almadı. ‘Nasılsınız’ dedim, biri ‘iyiyim, biri ‘iyi değilim’ dedi. ‘Hayırdır niye iyi değilsiniz’ dedim. ‘Bugünkü açıklamaların hoşuma gitmiyor’ dedi. ‘Hangi söylemim?’ dedim. ‘Encümenimize onu demişsin, belediye başkanımıza bunu demişsin’ dedi. ‘Muhatapları o zaman cevap verir’ dedim.”

“ÜSTÜME YÜRÜDÜ, TEHDİTLER SAVURDU”

“Biz medeni bir şekilde yarışıyoruz ama mevcut belediye başkanı Seçim Koordinasyon Merkezi’nin desteğini de arkasına alarak üstüme yürüdü, tehditler savurdu. İnsanların duyacağı şekilde ‘Seni tek tuşla patlatacağım’ dedi. Yanımızda polisler de vardı. Yakışıksız hareketler sergiledi. ‘Neredesin ulan, çık ulan’ gibi kahve ağzıyla ifadeler kullandı. Külhanbeyi, çete lideri gibi yaklaşımı oldu. Böyle bir şeye maruz kaldık dün. Gerekli şikayetlerimizi yaptık. Suç duyurusunda bulunduk.”

“İNTİHAR KOMANDOSU MU, ÖRGÜT ELEMANI MI BİLEMİYORUM”

Akmurat’ın kendisine yönelik tehdidiyle ilgili konuşan Baygeldi, “Tek tuşla sizi patlatacağım diyor. Ne demek istiyor bilmiyorum. İntihar komandosu mudur, örgüt elemanı mıdır? Bu adam nedir ben bilmiyorum. Filmlerden izliyoruz, haberlerden duyuyoruz. Terör örgütlerinin, art niyetli insanların kullandığı bir dil bu. Nasıl bir üslup ben de anlamış değilim” ifadelerini kullandı.

“CAN GÜVENLİĞİMDEN ENDİŞE EDİYORUM”

Baygeldi, “Can güvenliğinizden endişe ediyor musunuz” sorusuna ise, “Tabii ki endişe ediyorum. Devlet memurlarının, halkın içinde aleni bir şekilde tehdit ve hakaretlerde bulundu. Biz insanız. Ben de özel güvenlik firması sahibiyim. Böyle bir durumda şikayetimizi eder çekiliriz. Kimseden korkmuyoruz, takibini de yapacağız.” yanıtını verdi.

“FETÖ İDDİALARINA CEVAP ARIYORUZ”

Baygeldi, AKP’li rakibi hakkında öne sürülen ‘FETÖ’ iddialarını gündeme getirmişti. Bu iddialara yanıt araması nedeniyle Akmurat’ın rahatsız olduğunu söyleyen Baygeldi, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Mevcut belediye başkanının FETÖ’ye mensup kişileri gri pasaportla yurtdışına kaçırıldığı söyleniyor. Basına da yansıdı. Böyle bir iddia var. Bu iddialara yanıt verilmesi lazım. Ben yapılan açıklamalar ve basında yer alan metinler üzerine, AK Parti ilçe başkanının istifa etmesi üzerine bir cevap bekliyorum dedim. Bu iddialar bana ait değil tamamen AK Parti teşkilatlarının iddiaları. ‘Evet işçi gönderdim’ diyor kendisi de kabul ediyor. Ama ne aldın? Biz bu iddialarla ilgili cevap istiyoruz. Bunları gündeme getirdiğim için rahatsız.”

Veli Baygeldi, CHP, AKP, yerel seçim, tehdit, İhsan Akmurat

Kaynak: TELE1