AKP’li belediye başkanı Millet Bahçesi’nin maliyetini itiraf etti!

Yayın tarihi: 30 Mart 2022 Çarşamba 7:29 am - Güncelleme: 30 Mart 2022 Çarşamba 7:33 am

AKP’li Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya’da yapımı devam eden Millet Bahçesi‘nin artan inşaat maliyetleri nedeniyle 100 milyon liraya mal olabileceğini söyledi.

Sözcü’den Müslüm Evci’nin haberine göre, Konya’da Meram Bele­diyesi’nin AKP’li Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tara­fından yapımına başlanan Millet Bahçesi inşaatına ilişkin açıklamalarda bu­lundu. 44.5 milyon liraya ihale edilen Millet Bahçe­si’nin artan inşaat maliyet­lerinin ardından 100 mil­yonu bulacağını kaydeden Kavuş, “44.5 milyon lira rakam ortada. Ama şu an o paraya o yerin kapısından girip üç adım atamazsı­nız. İnşaat maliyetleri çok yükseldi. Muhtemelen o rakamlar ihale ve iş bitti­ğinde 100 milyona ulaşmış olacak. Ama biz rakamları revize etmek, ihale yapıldı­ğı haliyle yine orada koru­yoruz” dedi.

Türkiye’nin ilk dizel motor fabrikası ‘Millet Bahçesi’ oluyor!

İKİNCİSİ YAPILIYOR

Eski Atatürk Stadyu­mu’nun yerine, inşası devam eden Konya Millet Bahçesi için Başkan Kavuş şu bilgileri verdi: “Kon­ya’mızın ilk millet bahçesi Dutlukır bölgesindeki Meram Millet Bahçesi. Çok da güzel hizmet veri­yor. Şimdi Konya’nın ve Meram’ın ikinci millet bahçesi eski stadyumun olduğu yere inşa ediliyor. Önümüzdeki yaz aylarının başında da açılmış olacak. 108 bin metrekarelik bir alanda göletleri, spor alan­ları, tarihten örnek alarak yapılmış kafeterya, millet kıraathanesi gibi alanların da olduğu içerisinde Sela­haddin Camii’nin inşasının da devam ettiği bir bölge.”