AKP’li belediye başkanı ekmek kuyruklarıyla dalga geçti

Yayın tarihi: 28 Mart 2022 Pazartesi 2:22 pm - Güncelleme: 28 Mart 2022 Pazartesi 2:37 pm

Sancaktepe’nin AKP’li Belediye Başkanı Şeyma Döğücü’nün “Bu gördüğünüz Halk Ekmek kuyruğu değil” diyerek yaptığı ‘tiyatro kuyruğu’ paylaşımı sosyal medyada tepki çekti.

Her gün bir yenisi eklenen zamlar nedeniyle yurttaşlar daha hesaplı gıdalara yönelirken, Halk Ekmek’te oluşan kuyruklar siyasetin gündeminde olmaya devam ediyor. Kuyruklar sosyal medyada bu kez Sancaktepe’nin AKP’li Belediye Başkanı Şeyma Döğücü’nün paylaşımıyla gündemde.

Döğücü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tiyatro kuyruğuna dikkat çekmek isterken hem alay konusu oldu hem de tepki topladı. BirGün’ün haberine göre Döğücü paylaşımında, “Bu gördüğünüz Halk Ekmek kuyruğu değil; Sancaktepe’de tiyatro kuyruğu. Kültür dolu, sanat dolu bir pazar dilerim” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın eleştirdiği kuyruklar, şimdi kendi iktidarında

‘EN UCUZ TABİRLE HALKI AŞAĞILAMAK’

Paylaşıma çok sayıda tepki geldi. Bir kullanıcı “Sn. Başkan, İnsanlar kültürsüz olduğu için değil, enflasyon baskısı altında ezildiği için ekmek kuyruğuna giriyor. Sanatsal faaliyet ile çaresizliği kıyaslamak en ucuz tabirle halkımızı aşağılamaktır!” dedi.

Başka bir kullanıcı ise “Keşke biraz düşünceniz olsa da neden insanların o küçümsediğiniz kuyruklarda olduğunu anlasan. Ayrıca kamu binası siyasi parti bayraklarıyla süslenmez. Orda da bir usulsüzlük gözüküyor. Kültür sanat için de @SariyerBelediye ile iletişim kurup ders almanız gerekebilir…” tepkisini gösterdi. Tepkilerden bazıları şöyle:

 

DAHA ÖNCE HALK EKMEK BÜFESİ KALDIRILMIŞTI

Öte yandan 2021’in Şubat ayında Sancaktepe’de Sarıgazi Meydanı’nda bulunan Halk Ekmek büfesinin Sancaktepe Belediyesi zabıta ekipleri tarafından kaldırılmış, büfenin bulunduğu yere barikatlar koyulmuştu.

Bunun üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri ve İstanbul Halk Ekmek (İHE) Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama, büfenin bulunduğu meydana giderek eski büfenin bulunduğu barikatların çekildiği alanın karşısına, İBB kontrolündeki alana yeni Halk Ekmek büfesi yerleştirmişti.

Yozgat’ta ucuz et ve süt kuyruğu!