25 yılda 6 parti değiştirdi! İşte AKP’li adayın tartışmalı siyasi geçmişi…

Yayın tarihi: 4 Şubat 2019 Pazartesi 8:43 pm - Güncelleme: 4 Şubat 2019 Pazartesi 9:32 pm

AKP’nin Iğdır Belediye Başkan adayının tartışmalara neden olan siyasi geçmişi…

Yerel seçimlere iki aydan az bir süre kala, adaylar nedeniyle tartışmalara neden olan illerin başında Iğdır geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Iğdır’dan aday göstermeyeceklerini ifade ederek, “Bizim aday çıkarmamız durumunda belediyenin HDP’li olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Madem Iğdır’da HDP ile yarışacak bu sistem, biz Iğdır’da aday çıkarmayacağız. Bu yüzden AKP veya MHP’li bir belediye başkanının olmasında sakınca görmüyoruz” demişti. Akşener’in bu kararı sonrasında, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki de Meral Akşener’e teşekkür etmişti. MHP’nin Iğdır Belediyesi Başkan adayı İsa Yaşar Tezel olurken, AKP’nin Iğdır Belediyesi Başkan adayı Adil Aşırım oldu.

AKP’nin Iğdır Belediyesi Başkan adayı olan Adil Aşırım’ın siyasi parti geçmişi tartışmalara neden oldu.

1994 yılında Doğru Yol Partisi’ne (DYP) giren Adil Aşırım, 1995 yılında Demokratik Sol Parti (DSP) Iğdır milletvekili oldu. 1996 yılında özel bir televizyon kanalında, “Ben sağın da sağında yetiştim. Aday olmak için DYP’ye gittim ama yer yoktu. Bu yüzden DSP’ye gittim. Iğdır’dan aday gösterildim. DSP’nin Iğdır’da örgütü ve tabanı yoktu. Bana ANAP’lı belediye başkanı sahip çıktı, destek oldu. Ben de zaten ANAP’a geçmeyi düşünüyorum” diyen Adil Aşırım, kesin ihraç talebiyle DSP Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Aşırım, Disiplin Kurulu kararını beklemedi ve 11 Ocak 1996’da DSP’den istifa etti.

Sonrasında Anavatan Partisi’ne (ANAP) katılan Adil Aşırım, 1996-2001 yılları arasında ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz’ın danışmanlığını yaptı. 2001-2003 yılları arasında da ANAP Dış İlişkiler Sekreterliği de yapan Aşırım, 2003 yılında MHP’ye geçti.

MHP’de kısa süren beraberliğinin ardından, Adil Aşırım 2004 yılında Genç Parti’ye geçti. 2004 yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı adayı olan Aşırım, daha sonra partinin genel başkan yardımcılığına getirildi. 2007 seçimlerinde Genç Parti’nin Antalya milletvekili adayı olan Aşırım, partisinin baraj altında kalması üzerine ise Meclis’e giremedi.

Adil Aşırım yıllar sonra CHP’ye döndü ve 2015 seçimlerinde CHP’den Iğdır milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi.

25 yıllık siyasi hayatında altı parti değiştiren Adil Aşırım, yedinci olarak AKP’ye geldi ve AKP’nin 31 Mart yerel seçimlerinde Iğdır Belediye Başkan adayı oldu.