AKP’li belediye başkan yardımcısına silahlı saldırı

Yayın tarihi: 4 Mart 2024 Pazartesi 1:55 pm - Güncelleme: 4 Mart 2024 Pazartesi 5:37 pm

AKP’li Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Ökmen, ilçe merkezinde silahlı saldırıya uğradı. Yaralanan Ökmen hastaneye kaldırıldı.

Bitlis’in Tatvan ilçe merkezindeki Ahlat minibüs durağı yakınlarında saat 12.15 sularında Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Ökmen’in kullandığı araç, iki farklı araç tarafından Ahlat minibüs durağı mevkiinde sıkıştırılarak durduruldu.

İki araçtan inen saldırganlar ilk etapta Ökmen’e sopa ve bıçaka saldırdı. Saldırganlar daha sonra Ökmen’in ateş etti. Silahlı saldırıda bacaklarından isabet alan Ökmen, yaralı şekilde Tatvan Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ökmen’in hayati tehlikesinin bulunmadığı, kurşunların bacağına isabet ettiği öğrenildi.

Olay sonrası bölgeye çok sayıda polis sevk edilirken, saldırının gerçekleştiği alan polis tarafından şeritle kapatıldı. Olay yerinde çok sayıda kovan tespit eden polis ekipleri, saldırıyla ilgili incelemelerini sürdürüyor.

Öte yandan, saldırı sonrası geldikleri araçlarla olay yerinden kaçan saldırganların kimlik tespiti ve yakalanması için başlatılan çalışma ise sürüyor.

‘AİLE İÇİ HUSUMET’

Bu arada Bitlis Valiliği saldırının sebebinin aile içi husumetten kaynaklandığını açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada, öğle saatlerinde Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Ökmen’in bir grup şahıs tarafından Tatvan ilçesinde silahlı ve bıçaklı saldırıya uğradığı belirtilerek “Saldırı sonucunda Necdet Ökmen her iki bacağından ateşli silah ve bıçak ile yaralanmış, tedavisi Tatvan Devlet Hastanesinde devam etmekte olup, bilinci açık ve hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Yapılan araştırmalarda saldırının siyasi bir yönünün bulunmadığı, meydana gelme sebebinin aile içi husumetten kaynaklandığı anlaşılmıştır. Saldırıyı gerçekleştiren şahısların olayda kullandıkları araçlar terk vaziyette bulunmuş olup, failler tespit edilmiştir. Failleri yakalamaya yönelik çalışma çok yönlü olarak devam etmektedir” denildi. (İHA)

Fırındaki cinayetin görüntüleri ortaya çıktı

Kaynak: İHA