AKP’li başkanlar, yangın söndürmeye giden aracı durdurdu

Yayın tarihi: 3 Ağustos 2021 Salı 11:52 am - Güncelleme: 3 Ağustos 2021 Salı 11:52 am

Türkiye’nin birçok il ve noktasında meydana gelen yangınları söndürme çalışmalarına katılmak için Azerbaycan’dan bir grup itfaiyeci geldi. AKP Çorum İl başkanı Yusuf Ahlatcı ve Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, bölgeye gitmek üzere yola çıkan ekibi Çorum’da durdurdu.

Türkiye’nin Ege ve Akdeniz bölgelerinde meydana gelen yangınlar kontrol altına alınamıyor. Türkiye yangınlara havadan müdahale etmezken bazı ülkeler ekip ve uçak göndereceğini açıkladı. Bir destek de Azerbaycan’dan geldi.

Cumhuriyet’ten Seyfettin Mete’nin haberine göre, Gürcistan’dan Türkiye’ye giriş yapan Azerbaycanlı itfaiyeciler yangın bölgelerine giderken dün akşam saatlerinde, AKP Çorum İl başkanı Yusuf Ahlatcı ve belediye başkanı Halil İbrahim Aşgın tarafından Çorum’da durduruldu.

Yusuf Ahlatcı ve Halil İbrahim Aşgın ve beraberindeki parti ve belediye yöneticileri ile birlikte Azerbaycan İtfaiye araçlarını durdurarak itfaiyecilerle bir süre vakit geçirdiler. Ellerinde Türkiye ve Azerbaycan bayrakları ile Azerbaycanlı itfaiyecileri çevre yolunda durduran Ahlatcı ve Aşgın, Azerbaycanlı itfaiyecilere araçları yol kenarına çektirip sohbet ettiler.

Büyükşehir bütün gövdesiyle yangın yerinde